NA ZAHTJEV DORH-A

Sauchi skinut imunitet, jedino je Pernar glasao protiv

10.02.2017 u 09:01

Bionic
Reading

Tomislavu Sauchi, bivšem predstojniku ureda predsjednika Vlade u vrijeme Zorana Milanovića jutros je Mandatno-imunitetno povjerenstvo izglasalo skidanje zastupničkog imuniteta nakon što je jučer poslijepodne zahtjev stigao iz DORH-a

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jutros je sa sedam glasova 'za' i jednim, onim Ivan Pernara, 'protiv', izglasalo skidanje imuniteta Sauchi. Ova odluka još mora na potvrdu u Sabor. Državno odvjetništvo je u četvrtak poslijepodne zatražilo od Hrvatskog sabora odobrenje lišenja slobode, određivanje pritvora, istražnog zatvora i pokretanje kaznenog postupka protiv Tomislava Sauche, bivšeg predstojnika Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Iako službene potvrde nema, najvjerojatnije je riječ o 'aferi dnevnice. Prema nalazu državnih revizora za 2015. godinu iz Ureda premijera Zorana Milanovića trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je ukupno 307.785 kuna za inozemne dnevnice.

Goldstein, Petrović i Budak tvrde da ni lipe nisu primili, a Milanovićev tadašnji predstojnik Tomislav Saucha tvrdi kako je netko krivotvorio njegove potpise. Saucha tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima. Prije nekoliko dana rekao je kako smatra da je riječ o 'gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu'.