sporne dnevnice

Saucha, Budak i Goldstein dali iskaz u DORH-u

06.02.2017 u 19:01

Bionic
Reading

Nastavlja se priča o sumnjivim inozemnim dnevnicama koje su, prema nalazu Državne revizije, isplaćivane u posljednjoj godini mandata premijera Zorana Milanovića njegovoj trojici posebnih savjetnika. Bivši pef kabineta premijera Milanovića Tomislav Saucha i savjetnici bivšeg premijera u ponedjeljak su dali iskaz u Državnom odvjetništvu

Nakon davanja iskaza, Neven Budak obratio se i novinarima. 'Došao sam s namjerom podnijeti kaznenu prijavu, ali pošto je USKOK već pokrenuo postupak, onda to nije imalo smisla. Dao sam iskaz i to je to što mogu reći', rekao je Budak, prenosi N1.

'Dao sam iskaz, o svemu što je trebalo reći, ne mogu procijeniti koliko je to detaljno. Rekao sam ono što je potrebno', dodao je.

O svemu je saznao u subotu i to od novinara, koji su ga obavijestili.

'Ja mislim i dalje da se tu radi o tome da je netko krivotvorio naše potpise i na taj način zapravo uzeo novac', rekao je Budak. Na pitanje sumnja li na koga, Budak je niječno odgovorio. 'Ne mogu sumnjati ni u koga, osim u nekoga tko je imao pristup novcu', kazao je Budak.

Ciljano je došao pokrenuti postupak, kazao je. 'Mi smo došli samoinicijativno, ali kad smo došli, saznali smo da su oni pokrenuli postupak', rekao je Budak. 'Nisam nigdje putovao, a vidljivo je iz nalaza revizije, da nisu u tim informacijama obračunata putovanja i slijedi zaključak da su potpisi krivotvoreni', kazao je Budak.

Po izlasku iz zgrade DORH-a, Goldstein je tek kratko kazao da on ni na kakvom putovanju nije bio te da je došao tu da bi dao izjavu o svemu tome.

Saucha je iz zgrade DORH-a izašao tek iza 17:30. Ponovio je da je da ostaje pri tome što je rekao prethodnih dana. 'Provode se izvidi i više ne mogu komentirati', poručio je Saucha.

Inače, izvide o navodima iz nalaza Državnog ureda za reviziju o isplatama inozemnih dnevnica u vrijeme Vlade Zorana Milanovića provest će i Uskok, potvrdio je u ponedjeljak taj specijalizirani odjel Državnog odvjetništva.