ANTIFAŠISTI ODLUČUJU

Hoće li Mesić biti deložiran dva puta u mjesec dana?

31.01.2017 u 11:57

Bionic
Reading

Nakon što je bivši predsjednik Stjepan Mesić podnio ostavku na mjesto počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA), postavlja se pitanje hoće li ostati i bez svoga ureda u prostorijama SABA koje su mu ustupili nakon što je početkom siječnja ukinut Ured bivšeg predsjednika

Predsjednik SABA Franjo Habulin za tportal je u utorak kazao kako je sudbina Mesićeva ureda u njihovim prostorijama neizvjesna jer o tome ne odlučuje on već predsjedništvo Saveza. No ako je suditi po njegovu stavu, Mesić neće dvaput u kratkom razdoblju postati beskućnik.

'On je još uvijek ovdje. Ostavka koju je ponudio mislim da je iskren i korektan čin i odraz njegove odluke', kazao nam je Habulin.

Za desetak dana održat će se sjednica predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) na kojoj će razmotriti Mesićevu ostavku, a donijet će i odluku o tome je li Mesić i dalje dobrodošao u njihove prostorije.


Podsjetimo, Vlada je u proljeće prošle godine ukinula financiranje Ureda bivšeg predsjednika. Sukladno tome, Mesić se iz vile u Grškovićevoj ulici u Zagrebu konačno iselio nakon Nove godine te je vila predana nazad na upravljanje Ministarstvu državne imovine.

Tada su mu u pomoć priskočili prijatelji iz Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske čiji je počasni predsjednik i ponudili mu da ured smjesti u njihove prostorije, što je Mesić i napravio.

Bivši predsjednik Mesić javnost je jučer izvijestio o tome da je ponudio ostavku na mjesto počasnog predsjednika zbog snimki objavljenih u javnosti iz 1992. na kojima relativizira jasenovački logor. Tvrdi da je takve stavove imao pod utjecajem tadašnje politike HDZ-a.