Hrvatska DROGIRANI, ALI NE OTROVANI

Oporavljaju se žrtve šamanskog obreda

  • Autor: Hina
  • 2.1.2009 15:20:02
  • 2.1.2009 15:07:34

Četvorica sudionika obrednog dočeka Nove godine u Saborskom, na kojem je jedna osoba umrla, dobro se oporavljaju, doznaje se u Općoj bolnici u Ogulinu

Naime, uz već hospitaliziranu trojicu muškaraca naknadno je, uz policijsku pratnju, na Odjel psihijatrije smješten i četvrti sudionik.

U bolnici je potvrđeno da je naknadno primljen L. H. iz Saborskog.

Na pitanje policiji je li riječ o općinskome načelniku Luki Hodaku, policija je samo potvrdila da je imanje na kojemu se sve dogodilo u njegovu vlasništvu. Hodak za sebe, inače, kaže da je indijanski šaman i iscjelitelj. Poznavatelji tehnike nekonvencionalne medicine pretpostavljaju da je okupljeno društvo kroz zajedničku seansu htjelo 'pročišćeno' ući u novu godinu.

U Operativno-komunikacijskom centru karlovačke Policijske uprave kažu da se još radi na identifikaciji trupla.

Zamjenik ravnateljice ogulinske bolnice Krunoslav Cindrić izjavio je za Hinu da su četvorica pacijenata konzumirala opojne tvari i da se njihovo stanje 'ne bi moglo okarakterizirati kao trovanje'.

Policija je jučer navela da su petorica muškaraca koji su bili na dočeku Nove godine u drvenoj baraci u Funtani kod Saborskog sudjelovali u nekom obredu u sauni tijekom kojeg su uzimali pripravke od otrovne biljke bunike te da su u bolnici zbog smetnja s tim u vezi završila njih trojica, a jedan je pronađen mrtav. No danas se doznaje da je na Odjel psihijatrije smješten i četvrti muškarac.

Istraga je u tijeku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još