ALEX BRAUN

Evo što će bivši SDP-ov konzultant raditi na skupu u Rovinju

25.01.2017 u 15:52

Bionic
Reading

Alex Braun, majstor političkog marketinga i masno plaćeni bivši konzultant SDP-a, nastupit će na festivalu Dani komunikacija u Rovinju, gdje će kao stručnjak za političke kampanje govoriti o sprezi između istraživanja, strategije i kreativnosti, doznaje tportal od organizatora. Ovogodišnje, peto izdanje festivala Dani komunikacije, potrajat će čak tri dana, a Braun nastupa udarno prvog dana, u četvrtak, 30. ožujka

Bit će to prilika da se Brauna, koji je bio nedostupan hrvatskim medijima dok je kroz izbornu kampanju 2015. vodio SDP, priupita kako je to u relativno kratkom roku uspio 'srediti' tadašnjeg šefa Zorana Milanovića i političkoj stranci potonulog rejtinga omogućiti neslućeni izborni uspjeh - poziciju pregovarača za formiranje vlasti s novajlijama iz Mosta.

Braun stiže u Rovinj kao jedan od headlinera festivala Dani komunikacija, u organizaciji Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) i neprofitne udruge IAB Croatia, posvećene interaktivnom marketingu. Najavljuju da će u Rovinj i ove godine dovesti najbolje predavače i sadržaje s najvećih svjetskih festivala poput Cannes Lionsa, čime sudionici 'imaju jedinstvenu priliku na jednom mjestu pratiti aktualne trendove u industriji te se inspirirati, educirati i družiti s kolegama iz struke'.

Uz Brauna, koji je 2014. imenovan Međunarodnim konzultantom godine po izboru Američke udruge političkih konzultanata, u Rovinj stiže i legendarni Chuck Porter, suosnivač i predsjednik Uprave oglašivačke agencije Crispin Porter + Bogusky, jedne od najnagrađivanijih agencija na svijetu.

Braun je predstavljen kao višestruko nagrađivani strateg, čiji su klijenti, između ostalih, bili nekadašnji britanski premijer Tony Blair, bivša državna tajnica SAD-a Hillary Clinton, kao i nekoliko drugih šefova vlada i predsjednika diljem svijeta. Osim na čak 70 političkih kampanja na četiri kontinenta, taj 'čarobnjak za kampanje', kako ga je prozvao Forbes, radio je na pozicioniranju multinacionalnih brendova, 'Fortune 500' korporacija, poput Microsofta, P&G-a i Forda. Direktor je washingtonskog ureda SKDKnickerbocker, koju je Holmes report proglasio najboljom agencijom u javnom sektoru 2015. i 2016. godine.

Chuck Porter predsjedavao je žirijima gotovo svih svjetskih festivala poput Cannesa, D&AD-a i drugih. S Marthom Stewart i Michaelom Dellom, Inc.magazine uvrstio ga je na listu '26 najfascinantnijih poduzetnika', a 2015. primljen je u 'Hall of Fame' Američke oglašivačke federacije.

Organizatori najavljuju da će početkom ožujka, na konferenciji za novinare, objaviti cjelokupni program s rasporedom događanja na ovogodišnjem festivalu Dani komunikacije. Na prošlogodišnjem, 4. izdanju festivala, okupilo se više od 1.600 marketinških stručnjaka iz Hrvatske i regije.