96 PUTNIKA

Avion Croatia Airlinesa prisilno sletio u Frankfurt zbog dima

24.01.2017 u 15:18

Bionic
Reading

Zrakoplov Croatia Airlinesa na letu Zagreb - Amsterdam u utorak je preventivno preusmjeren u zračnu luku Frankfurt zbog indikacije dima u stražnjem toaletu, zbog čega je u dolasku u Amsterdam kasnio oko tri sata, doznaje se iz CA-a.

'Tijekom današnjega redovitog leta Croatia Airlinesa iz Zagreba u Amsterdam došlo je do indikacije dima u stražnjem toaletu zrakoplova Airbus 320. Kapetan je odlučio zrakoplov preventivno preusmjeriti u najbližu zračnu luku, a to je u tom trenutku bila zračna luka Frankfurt. Zrakoplov Airbus s 96 putnika sigurno je sletio u ZL Frankfurt', kažu u CA-u.

Ističu da je riječ je o sigurnosnoj proceduri koja se primjenjuje čak i u situacijama koje bi potencijalno mogle utjecati na sigurnost letenja, odnosno putnika i posade.

'Prigodom ovakvih događaja i zračne luke pokreću svoje sigurnosne procedure te su zbog toga djelatnici vatrogasne postrojbe frankfurtskog aerodroma došli u zrakoplov i pregledali toalet. Utvrđeno je da nije bilo nikakvog dima, odnosno da je bila riječ o pogrešnoj indikaciji tehničkog kvara', kažu u CA-u.