ODGOVOR BIVŠEM PREMIJERU

Strenja Linić: Čudna mi je Milanovićeva amnezija

23.01.2017 u 15:21

Bionic
Reading

Nakon što se bivši predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović pojavio danas na sudu u Rijeci kao svjedok u tužbi Mostove zastupnice Ines Strenje Linić protiv Novog lista te izjavio kako se ne sjeća je li ona bila na sastanku zbog kojeg je i tužila te novine, Strenja Linić se za Media servis osvrnula na njegov iskaz

'Zar zbilja netko može misliti da bi imala petlju pozvati Milanovića za svjedoka da sam bila na tom tajnom noćnom sastanku. Osim toga, kad smo kod neupečatljivosti o kojoj on priča, ja mu u to vrijeme sigurno nisam bila neupečatljiva kad mi je prethodno poslao dva poznata riječka političara preko kojih je pokušao stupiti u kontakt sa mnom i nudio mi da pređem i da dam svoj glas SDP-u koji bi formirao vlast', izjavila je Strenja Linić za Media servis dodavši da je podnijela tužbu samo zbog jedinog cilja, a to je da novinari pišu provjerene informacije te je zato i zahtjevala ispriku.

Deset tisuća kuna koje traži kao odštetu želi uplatiti u humanitarne svrhe odnosno želi da se proslijede Udruzi za udomljenu djecu DAMDOM.

Na pitanje zašto misli da je Milanović tako svjedočio, odnosno da se na sudu nije mogao sjetiti je li ona bila na noćnom sastanku, Strenja Linić je odgovorila kako mu je 'čudna njegova amnezija'. 'Čudna mi je ta njegova selektivna amnezija, ali on najbolje zna... Zapravo me začudilo da se odazvao, a onda se ne može sjetiti. On itekako ima dobro pamćenje ali je pitanje zašto se ovako postavio. Pitanje je je li uopće tog sastanka na kraju i bilo', kaže Strenja Linić.

Podsjetimo, Milanović se danas pojavio na sudu kako bi svjedočio u tužbi koju je Mostova zastupnica podigla protiv novog lista. Kazao je da se ne sjeća je li Strenja Linić bila na famoznom sastanku u vladi. 'Dolazilo je više ljudi u više navrata i to ne preko porte. Ne sjećam se, ne mogu se sjetiti. Mogu nekom napraviti štetu. Jedino je bitno je li bila Strenja Linić. Skloniji sam se prisjetiti da nije bila. No ne mogu se sjetiti je li bila ili nije', kazao je bivši premijer.

'Osobe iz Mosta koje su dolazile na sastanke tražile su izlaz iz tadašnje situacije i bile su relativno lojalne predsjedniku Mosta Boži Petrovu. Nisu bile poznate u to vrijeme i bili su prilično neupečatljivi ljudi, bez namjere da ikoga uvrijedim', rekao je Milanović.