SUKOB OKO DALIJE OREŠKOVIĆ

Jandroković odgovorio Letici i prozvao ga za privatni interes

23.01.2017 u 14:23

Bionic
Reading

Potpredsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković danas je reagirao na objavu Slavena Letice na facebooku istaknuvši da je želio potaknuti raspravu o institutu potencijalnog sukoba interesa, pri čemu nije nikog osobno prozvao niti uvrijedio, dok Letica 'na vrlo primitivan način' pokušava skrenuti pozornost s tog problema

Politički analitičar Slaven Letica na svom facebook profilu napisao je kako mu se 'nekako čini da gospodin Gordan Jandroković Njonjo čini golemu pogrešku kad bezglavo juriša na neovisnost jedne institucije - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - koja je ozbiljnim i napornim radom (to znam iz prve ruke!) stekla povjerenje i vjerodostojnost velikog dijela javnosti'.

'Usput, na krivu se namjerio: na moju snahu Dalija Orešković koja ima ličke i zagorske korijene: prvi je čine upornom, odvažnom i tvrdoglavom, drugi onom koja iskreno vjeruje u načelo o 'slijepoj pravdi' koja se naprosto mora vršiti makar i svijet propao. Stari bi Latini to kazali: Fiat iustitia et pereat mundus', navodi Letica

'Umjesto argumentirane rasprave, Slaven Letica na vrlo primitivan način pokušava skrenuti pozornost s problema takozvanog potencijalnog sukoba interesa. Razumijem da mu je privatni interes na prvom mjestu, kao i uvijek do sada, ali ovdje se radi o javnim stvarima', rekao je Jandroković Hini.

Svojim nastupom želio sam potaknuti raspravu o institutu potencijalnog sukoba interesa, nikoga nisam osobno prozivao niti uvrijedio, te ću nastaviti govoriti o temama funkcioniranja političkog sustava i institucija bez obzira na privatne interese bilo koga, pa tako i Letice, ističe Jandroković.

Jandroković je prošlog tjedna kritizirao odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da pokrene postupak protiv potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog mogućnosti da se nalazi u potencijalnom sukobu interesa u slučaju otkupa dionica Ine od MOL-a, ustvrdivši da tako ekstenzivno tumačenje sukoba interesa onemogućuje političkim dužnosnicima da se bave svojim poslom.

'Sukob interesa je onda kada je netko zloupotrijebio svoju javnu poziciju za privatni interes. Postoji li potencijalni sukob interesa, koji nije konzumiran i zbog kojega odgovorne osobe dovodimo u situaciju da ne mogu donositi ozbiljne političke odluke, onda Hrvatska ima problem', izjavio je Jandroković novinarima u Saboru.