SABORSKA PLAĆA

Dragi građani, evo koliko ste platili odmaranje Zorana Milanovića

23.01.2017 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon što je više od tri mjeseca slušao kritike javnosti ali i one, diskretne, iz svoje stranke, bivši premijer i bivši šef SDP-a Zoran Milanović shvatio je da nije baš OK primati saborsku plaću i ne pojaviti se niti jednom na radnom mjestu. Danas je u Rijeci priznao kako je odmarao, a za taj njegov odmor su porezni obveznici izdvojili ukupno oko sto tisuća kuna

Milanović se u ovom se sazivu Sabora pojavio tek jednom, 14. listopada na konstituirajućoj sjednici, kada je došao prisegnuti. 'Prisežem', jedina je riječ koju je posljednjih mjeseci izgovorio na svom radnom mjestu, s obzirom na to da se nakon toga u Saboru nije pojavio nijednom.

U međuvremenu je osnovao svoju tvrtku, bio u Albaniji dogovarati nekakve konzultantske angažmane te u isto vrijeme primao saborsku plaću - 27.845,79 kuna bruto - to znači da su njegovo odmaranje porezni obveznici platili nešto manje od sto tisuća kuna ako računamo pola listopada, studeni, prosinac i siječanj. Njegovi stranački kolege socijaldemokrati mjesecima su se pred novinarima morali vaditi i izmišljati odgovore na pitanja je li u redu da Milanović prima plaću, a ne dolazi u Sabor.

Odgovori socijaldemokrata, koji su nekadašnjem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku vadili mast jer je neredovito dolazio u Sabor, bili su uvijeni. 'Pa ne znamo, pitajte njega' do onoga da Milanović traži posao te da će iz Sabora otići kad ga nađe. Po medijima se pisalo i da je pregovarao oko posla s vlasnikom Croduxa Ivanom Čermakom, no to je demantirano.

No, ako ćemo mu vjerovati, Milanović je posljednje mjesece iskoristio kako bi se odmorio. 'Deset godina radio sam dan i noć. Sada sam se dva mjeseca odmarao, ako treba, vratit ću taj novac', kazao je Milanović u ponedjeljak u Rijeci nakon ročišta na kojem se pojavio kao svjedok. Uz to je najavio kako će u veljači zamrznuti saborski mandat. Prije koji dan rekao je pak da još mjesec, dva misli biti saborski zastupnik, no da će u tom slučaju cijelu plaću uplatiti u korist Zaklade Ana Rukavina.