O ODGODI ZAKONA O RADU

Vidošević: Majčinstvo nam treba više nego išta

03.12.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Hrvatska ne može na jeftinu radu i podcijenjenu radniku graditi svoju sreću, izjavio je danas neovisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević za posjeta sajmu u Sesvetama gdje se družio s građanima.

Komentirajući jučerašnju odgodu izglasavanja izmjena zakona o radu u Hrvatskom saboru koji, uz ostalo, predviđa nove odredbe o radu na određeno vrijeme, Vidošević je rekao kako je dobro da zakon nije donesen i da se o njemu još razgovara.

"Ja imam troje djece i ne bih volio da ih netko godinama drži zaposlene na određeno vrijeme, da im ne da priliku da mogu dignuti zajam i ostvariti životne planove, a da poslodavac sebi ostvaruje ekstra profite", kazao je Vidošević.

Kad je riječ o odredbi u predloženu zakonu, koja se odnosi na noćni rad trudnica, Vidošević je istaknuo da je majčinstvo ono što Hrvatskoj treba više nego išta drugo.

"Mi smo narod koji nestaje, 2050. bit će nas kao 1900., ali će biti puno više starih nego mladih", rekao je Vidošević koji smatra da odnos prema ženi i majci i na simboličnoj razini treba biti postavljen ne samo kao pitanje humanosti već i kao državni interes.

Upitan kad će podastrijeti svoje financijske izvješće o kampanji, Vidošević je kazao kako njegov stožer evidentira sve donacije koje će biti objavljene. Rekao je kako će se na kraju do lipe znati što je tko dao za njegovu kampanju jer je to dosegnut standard koji prije pet godina, na prošlim predsjedničkim izborima, nismo imali.