NAKON ŠEST MANDATA

Tko bi mogao biti novi načelnik Konavala nakon Luke Korde?

18.01.2017 u 16:43

Bionic
Reading

Zamjenik načelnika Općine Konavala Božo Lasić potvrdio je u srijedu kako je Općinski odbor HDZ-a na sjednici u utorak odlučio da će on biti kandidat te stranke na lokalnim izborima u svibnju umjesto aktualnog načelnika Luke Korde, koji je na toj dužnosti šest uzastopnih mandata, od 1993.

Lasić je podsjetio kako je njegova kandidatura bila prijedlog Općinskog odbora HDZ-a koju je prihvatio, a dobio je gotovo jednoglasnu potporu.

'Sinoć sam dobio gotovo jednoglasnu potporu tajnim glasovanjem. Za mene to znači veliku obavezu to više što treba rezultat koji je napravljen u 25 godina, na neki način, zadržati. Uvjeren sam da ćemo to uspjeti jer, za razliku od mnogih dijelova Hrvatske, naši članovi su se etablirali drugačije i nisu se 'odnarodili'. Nema razloga da se ne ponove dobri rezultati', rekao je Lasić te dodao kako vjeruje da će Luku Kordu u Konavlima pamtiti po dobru.

'S aktualnim načelnikom radio sam posljednjih šest do sedam godina i on je zajedno s ostalim članovima dao veliki doprinos. Došli su neki novi vjetrovi u HDZ-u i na nacionalnoj razini i vjerujem da je bila namjera Općinskog odbora pomladiti samo vodstvo i kandidate koji će biti na listama', rekao je Lasić te istaknuo kako mu je žao što načelnik Korda nije došao na sastanak Općinskog odbora.

Načelnik Općine Konavala Luka Korda zasad nije htio komentirati tu odluku, a rekao je kako je 'utakmica tek počela'.

'Nemam zasad komentara, ali bit će ih poslije. Utakmica još nije ni počela. Znao sam već ranije, to je tako. Na sjednici Općinskog odbora izabran je Božo Lasić kao kandidat HDZ-a i ne mogu tu puno reći. Što ću napraviti dalje, to će se znati i čuti', rekao je Korda.

Na upit hoće li izaći na izbore s nezavisnom listom, Korda je kratko odgovorio:  'Što bi bilo, kad bi bilo.'