A NEĆE NI OPET ZA GRADONAČELNIKA

Habuš dao ostavku na mjesto šefa varaždinskog HNS-a

17.01.2017 u 22:02

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji tu dužnost obnaša već drugi mandat, objavio je u utorak navečer da se treći put neće kandidirati na tu dužnost, a osim što je odustao od nove kandidature, dao je ostavku i na mjesto predsjednika gradskog HNS-a

U večerašnjem priopćenju za javnost Habuš je istaknuo da je odluku donio nakon mnogih razočaranja postupcima varaždinskoga Gradskog vijeća, koje je, po njegovim riječima, prečesto radilo suprotno interesima građana.

'Rad vijeća, nažalost, svodio se na politikanstvo, a pojedini vijećnici instituciju Gradskog vijeća koristili su isključivo za osobnu političku promociju. Sjednice Gradskog vijeća, nažalost, pretvorile su se u nekakvo političko borilište pojedinaca s velikim političkim ambicijama i malom dozom odgovornosti prema građanima', poručio je Habuš te dodao da je konačnu odluku donio nakon zadnjeg neizglasavanja proračuna.

Osim što ga mu je zasmetalo neizglasavanje proračuna, Habuš je vijećnicima zamjerio i što su prečesto glasovali protiv odluka koje su bile za dobrobit građana.

Među tim odlukama, istaknuo je u priopćenju, ponajprije misli na odbijanje rješenja za rekonstrukciju i dogradnju V. i VI. osnovne škole, na odbijanje odluke o prodaji Termoplina te odluke vezane uz rješavanje baliranog otpada.

Varaždinski gradonačelnik misli da će sljedeći saziv Gradskog vijeća biti sličan ovome, što ga je dodatno učvrstilo u odluci da se više ne kandidira, a dao je i ostavku na mjesto predsjednika varaždinskog HNS-a.

'I dalje ću podupirati rad svoje stranke HNS-a, posebice podružnice Varaždin, samo više neću obavljati dužnost predsjednika jer smatram da je povlačenje logičan potez nakon odustajanja od kandidature', zaključio je Habuš.

Krajem prošle godine Gradsko vijeće nije prihvatilo prijedlog proračuna koji je ponudio Habuš. Od 25 vijećnika takav je prijedlog prihvatilo njih 12, jedan manje od potrebne većine. Nakon toga Gradsko vijeće prihvatilo je odluku o privremenom financiranju, čime je izbjegnut dolazak povjerenika, a Habuš do 31. ožujka može izaći pred vijećnike s novim prijedlogom proračuna.