OBJASNIO I ZAŠTO

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić izišao iz SDP-a

17.01.2017 u 17:59

Bionic
Reading

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić izvijestio je na svojemu facebook profilu da je na sastanku predsjedništva SDP-a Primorsko-goranske županije, održanom u ponedjeljak, objavio kako izlazi iz te političke stranke zato što nije kandidiran za dužnost gradonačelnika u trećemu mandatu

Dujmić je izvijestio da je pisanu odluku o tome dostavio SDP-ovoj gradskoj i županijskoj organizaciji te središnjici stranke. Naveo je da je svoju odluku obrazložio usmeno na sastanku s dugogodišnjim kolegama koje poštuje i koji su mu dali potporu za kandidiranje u trećemu mandatu te da više ništa ne želi komentirati protiv stranke.

'Činjenica je da iza mene stoje vidljivi rezultati i napredak Opatije te u mandatu realizirana sva obećanja dana građanima na prošlim izborima. Isto tako, SDP u Opatiji više nije SDP koji sam stvarao i bio član svih ovih godina, kao što to više nije SDP koji je sa mnom pobjeđivao na lokalnim izborima', napisao je Dujmić.

Trenutačno vodstvo opatijskoga SDP-a nema moju osobnu, ni profesionalnu podršku, a vjerujem ni podršku velikog dijela članstva i simpatizera SDP-a. Iz navedenih razloga istupio sam iz stranke i vjerujem da će loše vodstvo opatijskoga SDP-a doći do izražaja na predstojećim lokalnim izborima', istaknuo je.

U dopisu stranačkim tijelima i organizacijama, koji je priložio na facebooku, Ivo Dujmić je istaknuo da su se tijekom njegova vođenja stranke u Opatiji uvijek održavali sastanci s cjelokupnim članstvom te da su se vodile otvorene i demokratske rasprave, a sa sadašnjim vodstvom opatijske organizacije i članovima Gradskog odbora nema iskrenog i otvorenog dijaloga. Podsjetio je da je odluku o kandidatu za gradonačelnika Opatije donijelo petero članova opatijskoga Gradskog odbora, a da prije toga nije održan nijedan sastanak s članovima stranke.

'Pred očima javnosti, posebno pred građanima Opatije, svoju odluku su nastojali opravdati navodnim dogovorom prije četiri godine iako sam nedavno podršku za treću kandidaturu dobio i od Županijskog predsjedništva SDP-a', istaknuo je Dujmić. 'Smatram da dosadašnjim uspješnim vođenjem Grada Opatije nisam zaslužio takav odnos jer se otvorenim drugarskim razgovorom mogla izbjeći sramota učinjena stranci i meni osobno', zaključio je u dopisu.

Gradski odbor opatijskoga SDP-a izabrao je 20. prosinca prošle godine kao stranačkog kandidata za gradonačelnika sadašnjeg zamjenika gradonačelnika Fernanda Kirigina. Kako je nakon toga novinarima rekao predsjednik opatijske organizacije SDP-a Viktor Peršić, ta je odluka rezultat dogovora iz 2013. godine po kojoj će Kirigin naslijediti Dujmića u sljedećem izbornom ciklusu. Peršić je naslijedio predsjedničku dužnost u opatijskome SDP-u od Dujmića početkom 2010. godine.