PRISTIGLE PONUDE

Velika gužva na Prisavlju: Tko se sve prijavio za šefa HRT-a

17.01.2017 u 15:37

Bionic
Reading

Nadzorni odbor (NO) Hrvatske radiotelevizije (HRT) na sjednici zakazanoj za sutra u 16 sati provjerit će pristigle prijave kandidata na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a. Zaključno s današnjim danom, neslužbeno se doznaje, pristiglo je desetak prijava. Sasvim očekivano, među njima je i ona Blage Markote, aktualnog v.d. glavnog ravnatelja koji se u političkim kuloarima spominje kao glavni favorit. Neslužbeno se doznaje da je među zaprimljenim kovertama i prijava bivše ravnateljice HRT-ove produkcije Sanje Ivančin te bivšeg glavnog ekonomista HRT-a Ante Rončevića

Osim njih, u fotelju u kojoj je do proljeća sjedio Goran Radman, a nakon njega kratak period i Siniša Kovačić, rado bi zasjeli nekadašnji šef HRT-ove tehnologije Kazimir Bačić, ali i bivši v.d. glavni urednik HTV-a 3 Krešimir Čokolić. Iako se spekuliralo da su u igri i bivši šef HRT-a Josip Popovac i bivši šef HTV-a Damir Novinić, oni su za tportal demantirali da su se uopće prijavili.

Po Prisavlju se može čuti da je za mjesto šefa svih šefova zainteresiran i Mislav Stipić, kojem je Markota stao na žulj smijenivši ga s mjesta v.d. ravnatelja poslovanja HRT-a, ali je li se on prijavio, nismo uspjeli doznati. Među onima koji su podnijeli prijavu, a korijene ne vuku s HRT-a, povjesničar je Josip Jurčević.

Točan broj kandidata i pravovaljanost njihovih prijava bit će poznati poslije sjednice NO-a, nakon čega bi dokumentacija s njihovim mišljenjem trebala biti upućena saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije. Odbor bi nakon toga trebao obaviti razgovore s kandidatima te Saboru podnijeti prijedlog imenovanja.

Glavnog ravnatelja HRT-a imenuje Sabor na plenarnoj sjednici većinom glasova, a ne bude li on imenovan u 45 dana od isteka roka za predaju prijava, posljednji javni natječaj će se poništiti.