ZIMA POKAZALA ZUBE

Orkanski vjetar, snježna vijavica i zapusi prekinuli promet prema Jadranu

17.01.2017 u 11:12

Bionic
Reading

Orkanski vjetar, snježna vijavica i zapusi prouzročili su tijekom noći s ponedjeljka na utorak i u utorak prije podne prekid teretnog prometa iz sjevernog dijela Hrvatske prema Istri, Primorju i Dalmaciji.

Po informacijama iz Hrvatskog autokluba (HAK), na području Ličko-senjske županije za sav promet zatvorena je Autocesta A1 na dionici između čvorova Sv. Rok i Posedarje, a zbog zimskih uvjeta na istoj je autocesti na snazi zabrana prometa za teretna vozila s ili bez prikolice između čvorova Bosiljevo 2 i Sv. Rok.

Zimski su uvjeti i razlog zabrane prometa za teretna vozila s prikolicama i tegljače s poluprikolicama i na autocesti A6 prema Rijeci od čvora Bosiljevo do Delnica, dok je promet za sva vozila zatvoren između čvorova Delnice i Kikovica.

Na području Ličko-senjske županije za sav je promet zatvorena i dionica državne ceste D1 između Udbine i Knina, kao i državna cesta D218 na dionici Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijske ceste ŽC5169 od Bjelopolja do Donjeg Lapca i ŽC59125 od Perušića do Čanka.

Zbog snijega i niskih temperatura, prema izvješću HAK-a od 8,54 sati, na snazi su zimski uvjeti i na većini cesta svih kategorija u Karlovačkoj i Ličko-senjskoj županiji.