MEGALOMANSKI PLANOVI

Bandić želi uzeti posao premijerki Kosor

03.12.2009 u 12:42

Bionic
Reading

Glavni plan Milana Bandića za prvih 100 dana predsjedničkog mandata je miješati se u rad predsjednici Vlade Jadranki Kosor te organizirati velebnu proslavu 20. godišnjice hrvatske nezavisnosti

Bandićeva velebna proslava nezavisnosti trajala bi cijelu godinu, rekao je na konferenciji za novinare koju je organizirao na polovici svoje kampanje. 'Od prve dvije sjednice Vlade koje ću sazvati, prva će biti o strategiji gospodarskog razvoja Hrvatske, koju nitko dosada nije donio, ni vlada Ive Sanadera, ni pokojnog kolege Ivice Račana, ni ostale, a na drugoj bi se raspravljalo o depolitizaciji pravosuđa i reformi državne uprave, što je preduvjet rješenja korupcije', rekao je Bandić.

Rekao je dalje da se u ovoj zemlji korupcija može lako riješiti, a za sebe da nikad nije zapošljavao ni tetke ni kumove. 'Ja imam 117 kumova, a dva sam upravo sreo u Krnjaku - jedan ima osmero djece, a drugome je deveto na putu i opet ću mu biti kum', rekao je. Opet je ponovio da Hrvatskoj ne treba predsjednik koji će biti maneken, ni Demosten ni glazbenik.

'Hrvatskoj treba šljaker koji je spreman 16 sati orati kao konj', uzbuđeno je ponovio Bandić. Osvrnuo se i na pitanje hrvatskog pristupa EU, rekavši da ulazak u tu zajednicu nema alternative, ali ne smijemo ući na koljenima, 'mi nemamo što dokazivati jer smo ispunili standarde koje nisu ni neke zemlje članice'.

Govorio je i o potrebi valorizacije Domovinskog rata. Rekao je da se i u obrambenom ratu mogu napraviti zločini te da svaki zločin ima ime i prezime i to treba sankcionirati. 'Takvi su okaljali ugled Hrvatske vojske', rekao je Bandić.

O eventualnom pomilovanju Mirka Norca, ako postane predsjednik, Bandić kaže: 'Tko je u Haagu odslužio kaznu do kraja? Jednu trećinu odslužene kazne i Haag otpušta, i ovdje vrijede isti aršini, ista pravila igre.'

Na novinarski upit koliko će potrošiti u kampanji, kazao je da će sve donacije biti transparentne i da će naći način da mu građani koji to žele novčano pomognu. 'Iznos za moju kampanju bit će manji od onoga iza mene kad pobijedim na izborima', kazao je Bandić, oštro prosvjedujući zbog toga što je donacije telefonom i SMS-om zabranilo Državno izborno povjerenstvo, zapitavši se gdje su bili kad se tako prikupljao novac na lokalnim izborima.