MINISTARSTVO ZDRAVSTVA:

'Uvijek smo otvoreni za dijalog o Imunološkom zavodu'

16.01.2017 u 14:13

Bionic
Reading

Ministarstvo zdravstva priopćilo je u ponedjeljak, nakon što su sindikalni povjerenici Imunološkog zavoda (IMZ) napustili sastanak jer na njega nije došao ministar zdravstva Milan Kujundžić, već predstavnici ministarstva koji se bave problemom IMZ-a, kako je uvijek otvoreno za dijalog o svim konstruktivnim inicijativama usmjerenim na dugoročno rješavanje problema Imunološkog zavoda

Ministarstvo zdravstva naglašava kako je sindikalne predstavnike primilo izaslanstvo ministarstva u kojem su osim državnog tajnika i pomoćnice ministra bili i stručnjaci upoznati s problematikom Imunološkog zavoda s ciljem održavanja kvalitetnog radnog sastanka, te kako je uvijek otvoreno za dijalog o svim konstruktivnim inicijativama usmjerenim na dugoročno rješavanje problema Imunološkog zavoda.

Ispred Ministarstva zdravstva sindikalce je primio državni tajnik Željko Plazonić, pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić, pomoćnica ministra Delfa Radić Krišto i njihovi suradnici sa željom da se na radnom sastanku zajednički razmotre pitanja vezana uz Imunološki zavod, stoji u priopćenju.


Međutim, sindikalci nezadovoljni činjenicom što ih nije primio ministar Kujundžić nisu željeli sudjelovati na sastanku već su ga odmah po početku napustili, izrazivši stajalište kako njihov sugovornik za rješavanje problema IMZ-a može biti samo ministar.

U ime sindikalaca na sastanak su došli predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Željko Klaus i sindikalna povjerenica IMZ-a Lidija Jagarinec te Lea Lupret Prugovečki, vršiteljica dužnosti ravnateljice Imunološkog zavoda kao predstavnik uprave, navodi se u priopćenju.

Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske tražio je sastanak nakon što je 10. siječnja uputio pismo članovima Vlade tražeći početak pozitivnog rješavanja slučaja IMZ-a koji bi, po njihovu mišljenju, trebao ostati u državnom vlasništvu i nastaviti proizvodnju krvnih derivata i cjepiva, za što treba uložiti najmanje 60-ak milijuna eura.