VREMENSKA PROGNOZA

Snijeg danas moguć i uz obalu te na otocima

16.01.2017 u 09:38

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno; u Gorskom kotaru i Lici povremeno snijeg, na Jadranu kiša, ali je snijeg mjestimice moguć i uz obalu te ponegdje na otocima, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas. Snijega će ponajprije navečer i u noći mjestimice biti i u istočnim i središnjim krajevima

Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva, prognozira DHMZ.

HAK jutros izvještava da je zbog olujnog vjetra od 8.30 sati na dionici Jadranske magistrale DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana prometa za sve skupine vozila.


Zbog olujnog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

• autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC50 i DC25 preko Gračaca, Obrovca i Karina)
• autocesta A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i Delnica;
• Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga;
• državna cesta DC54 Maslenica - Zaton Obrovački.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Upozorenje vozačima

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina i na autocesti A7 između GP Rupa i NP Rupa.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, a moguća je i poledica. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla mjestimice usporava promet u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva.