OBEĆALA MANJI PRIREZ

Anka Mrak Taritaš: Izbori nisu momačko nadmetanje

15.01.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba, gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva' osvrnula se na predstojeće izbore, a zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću pronašla je čak i jednu pozitivnu osobinu. 'Nikad nisam upoznala osobu veće socijalne inteligencije', rekla je

'Milana Bandića na čelu Zagreba i dalje želi trećina građana. Vidjet ćemo što će reći ostale dvije trećine', kazala je Anka Mrak Taritaš. Smatra da je 2017. godina u kojoj je Zagreb spreman za promjenu, a za kampanju je rekla kako bi bilo dobro da se u kampanji sučele programi i biografije. Dodala je da 'skijaška staza u centru Zagreba privukla je pažnju medija, ali je sve bilo pretjerano. Što se tiče snijega i rada, smatra kako Bandić puno više priča o tome koliko radi nego što radi'.

Odgovarajući na pitanje očekuje li na izborima potporu SDP-a, Mrak Taritaš kazala je kako 'izbori za gradonačelnika Zagreba nisu momačko nadmetanje ni stranačko nadmetanje - nego nadmetanje ljudi sa svojim osobnostima i programima'. Drago bi joj bilo da dobije potporu, ali smatra da ona neće biti presudna.

Mogu li neke druge stvari poput zatvora ili pritvora odlučivati o izborima, pitao je Aleksandar Stanković

'Ne bih voljela da to bude razlog, 2017. je godina kad je spremno da dođe netko drugi i da građani izaberu koga žele vidjeti na mjestu gradonačelnika. Hajdemo pokazati koja je to promjena', odgovorila je Mrak Taritaš.

Komentirala je i predsjednika svoje stranke Ivana Vrdoljaka, upletenog u skandal sa zapošljavanjem u HEP-u.

'To nije dobro jer daje lošu sliku o nama. Tome treba reći dosta. Na čelna mjesta trebaju doći stručni ljudi', rekla je.

Mrak Taritaš je, govoreći o svojim prvim potezima, najavila smanjenje prireza u Zagrebu za jedan posto.

'Oko četiri i pol milijarde kuna u proračun dolazi iz poreza i prireza, na prirez ide oko 600 milijuna. U prvoj godini smanjili bismo prirez za jedan posto. Hajdemo racionalizirati naš proračun, da se točno vidi za što se troši', rekla je i najavila transparentniji prikaz trošenja gradskog novca.