U VUKOVARU

Polaganjem vijenaca obilježena 25. obljenica mirne reintegracije

14.01.2017 u 15:01

Bionic
Reading

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru je u subotu obilježena 25. obljetnica Dana međunarodnog priznanja Hrvatske kao i 19. godina od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

‘Cijela Hrvatska doživjela je na današnji dan međunarodno priznanje s čime je i međunarodnoj zajednici na konkretan način postalo jasno da se Hrvatska nalazi pod agresijom i napadom velikosrpskih snaga. Nakon toga, a uslijed pobjedničkih akcija Bljesak i Oluja, kao i niza manjih akcija, konačno smo pod mudrim vodstvom prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana stekli uvjete za vraćanje okupiranih područja i njihovu reintegraciju mirnim putem’, poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Vijenac u ime Grada Vukovara položili su i svijeću zapalili predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić i gradonačelnik Ivan Penava. Vijenac su položili i predstavnici braniteljskih udruga na čelu s predsjednikom Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara Franjom Šoljićem.
Molitvu je vodio vukovarski gvardijan i župnik Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.