MINISTAR SE KRIJE

Vlada danas o smjeni Kalmete?

03.12.2009 u 11:33

Bionic
Reading

O statusu ministra prometa Božidara Kalmete na traženje SDP-a Vlada će najvjerojatnije odlučiti na sjednici idući tjedan. Sam Kalmeta danas se sakrio od novinara

Ministar Kalmeta čije se ime posljednjih dana najčešće spominje, danas je na 5.  sastanku ministara prometa i prometne infrastrukture JI Europe izbjegavao novinare.

Od ministra Kalmete nije bilo moguće dobiti izjavu ili komentar, na pitanje hoće li napustiti Banske dvore, iako je bio jedan od govornika na susretu u zagrebačkom hotelu Westin. Iako su u pauzi svi izašli iz dvorane, ministar je ostao unutra sam sjediti na stolcu u prvom redu.

Kada smo došli do njega rekao nam je da je se već nekoliko puta izjasnio o optužbama, te da sada samo čeka očitovanje Vlade.

Nslužbeno doznajemo da Kalmeta već zna odluku premijerke Kosor i kolega u Vladi, te da će se Vlada već danas na sjednici u 13.30 sati očitovati o SDP-ovom zahtjevu da se u Saboru glasuje o povjerenju Kalmeti.

Ako uspoređujemo Kalmetu sa sličnim slučajem sada bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, kada je premijerka pustila da on sam ponudi ostavku, ovaj put očitovanje Vlade dolazi u najkraćem roku. Naime, kako je SDP-ova interpelacija u dnevni red uvrštena tek jučer, Vlada ima vremena do idućeg četvrtka za očitovanje.