OPREZ ZBOG POLEDICE

Dubrovnik: Pao snijeg, sazvan krizni stožer

11.01.2017 u 10:55

  • +14

Snijeg u Dubrovniku

Izvor: Screenshot / Autor: youtube.com

Bionic
Reading

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić sazvao je za danas u 12 sati krizni stožer svih dežurnih i komunalnih gradskih službi, nakon što je u noći s utorka na srijedu pao snijeg. Uputio je apel svim građanima koji ne moraju da ne izlaze iz svojih domova, a preporuka vozačima je da ne koriste automobile zbog poledice. Sve službe su na terenu od ranog jutra, dvije ralice čiste prometnice na području Grada, a jedna djeluje u naselju Mokošica

Javni prijevoznik Libertas prometovat će otežano i izvan voznog reda, sukladno mogućnostima. Kod mjesta Slano autobus s putnicima sletio je s ceste i u toj nesreći navodno je ozlijeđen vozač, no za to još uvijek nema potvrde. U sedam sati u Dubrovniku je izmjereno minus 3,2 stupnja Celzijusova.

Dubrovački list piše da su neki građani na najbolji mogući način odgovorili na snježni izazov: uzeli su skije, navukli pancerice te se u stilu Ivice Kostelića smjelo spuštaju niz Ulicu kralja Tomislava u Lapadu.


HAK jutros izvještava da snijeg otežava vožnju na području Župe dubrovačke i Konavala te u Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Poslijepodne bi moglo biti sunca

Prema vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te i dalje vrlo hladno. Oblačnije će biti u prvom dijelu dana, mjestimice i uz snijeg, uglavnom u Slavoniji i Dalmaciji. Lokalno se očekuje i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Poslijepodne će biti duljih sunčanih razdoblja.

Vjetar na kopnu slab, u drugom dijelu dana mjestimice umjeren jugozapadni. Na moru će umjerena, podno Velebita i jaka bura postupno slabjeti, a krajem dana okrenuti na jugozapadnjak, u Dalmaciji sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od -7 do -2 na kopnu te između 1 i 5 °C na Jadranu.