SVE JE USKLAĐENO

Stier se diplomatski oglasio o boravku predsjednice u SAD-u

09.01.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Ministar vanjskih i europskih poslova, Davor Ivo Stier, boraveći u Novom Marofu kazao je da prva izvješća koja je ministarstvo dobilo potvrđuju informaciju da su pripadnici Islamske države bombom raznijeli i Inina postrojenja u Siriji

"Tražit ćemo i nova izvješća i dodatnu potvrdu, kao i procjenu štete", kazao je Stier.

Što se tiče puta predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD, Stier je kazao da su njezini sastanci zasigurno doprinijeli afirmaciji Republike Hrvatske.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u potpunosti podupire aktivnosti predsjednice Republike, i njezin savjetnik za vanjsku politiku sjedi na kolegiju u ministarstvu svaki put.

To je praksa koju sam ja uveo i imamo usklađenu vanjsku politiku", kazao je Stier, dodavši da je uobičajeno da Ured predsjednice izvijesti o aktivnostima predsjednice, ponovivši da njegovo ministarstvo odlično surađuje s Uredom predsjednice.

Zamoljen za komentar oko obilježavanja Dana Republike Srpske, Stier je kazao da trebamo mirne glave gledati proces i njegove okolnosti, ali i pozvati sve predstavnike tri konstitutivna naroda u BiH, da sjednu za stol i riješe otvorena pitanja među narodima.