PROVEDENA PRIMOPREDAJA ZGRADE

Mesić se iselio iz ureda u Grškovićevoj ulici

04.01.2017 u 17:54

Bionic
Reading

Ministarstvo državne imovine preuzelo je danas, u srijedu, 4. siječnja 2017. zgradu bivšeg ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske u Grškovićevoj 13 u Zagrebu, priopćeno je iz toga ministarstva

Nakon što je izgubio pravo da kao bivši predsjednik Republike Hrvatske koristi ured na teret državnog proračuna izmjenama Zakona u svibnju prošle godine, Stjepan Mesić se za zaštitu svojih prava obratio Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Ustavni sud je na sjednici održanoj 6. prosinca 2016. odbio prijedlog bivšeg predsjednika Mesića o pokretanju postupka ocjene ustavnosti navedenih izmjena Zakona. Nakon toga, Ministarstvo je zaprimilo i Rješenje Ustavnog suda sa sjednice održane 22. prosinca 2016. kojim je odbačena Ustavna tužba i prijedlog za odgodu ovrhe, koje je g. Mesić podnio uz prijedlog za ocjenu ustavnosti, navode iz Ministarstva državne imovine kojim upravlja Goran Marić.

Preuzimanjem zgrade, Ministarstvo državne imovine će temeljem iskazanog interesa i potreba korisnika državnog proračuna odlučiti o njezinoj daljnjoj namjeni.