UZ BROJNA POZNATA LICA

Prikupljeno više od 100.000 kuna za Centar 'Vinko Bek'

24.12.2016 u 09:56

  • +23

Humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije i Rotary kluba za Centar Vinko Bek

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Bionic
Reading

Svečanim koncertom violončelističkog dvojca 2Cellos više od 100.000 kuna prikupljeno je u petak navečer u Zagrebu za opremanje Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek', u sklopu humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, uz dvojac 2Cellos, nastupili su još i pijanistica Mija Pečnik te djevojački zbor Zvjezdice u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom. Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji bit će uložena u adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije koji će znatno olakšati školovanje slijepih i slabovidnih osoba, priopćili su organizatori nakon koncerta.

Organizator akcije je Rotary Klub Zagreb 1242, a u sklopu koncerta je organiziran i call centar s brojnim poznatim javnim sobama, poput Milana Bandića, Blage Markote, Nade Murganić, Davora Tomaškovića, Zvonka Milasa, Sandre Perković, Anke Mrak Tartaš i Gordana Kožulja. Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike te pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Akcija Pokaži ljubav – gledaj srcem i dalje se nastavlja, a pozivom na broj 060 9004 građani će do 15. veljače moći pomoći slijepim i slabovidnim štićenicima Centra 'Vinko Bek', donirajući pet kuna po pozivu

'Zahvalni smo svima koji su svojim sudjelovanjem i donacijama pomogli ovu humanitarnu akciju. Kabinet senzorne integracije uvelike će nam pomoći kako bismo slijepu i slabovidnu djecu, mladež i odrasle naučili kako da se što bolje snalaze i prilagode u svakodnevicu', rekla je Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek'.

Senzorna integracija predstavlja način na koji mozak obrađuje informacije koje prima putem osjetila, a poremećaj senzorne integracije javlja se kad mozak i živčani sustav ne mogu adekvatno integrirati osjetne informacije, što dovodi do poteškoća u percepciji, ponašanju i učenju. U humanitarnu akciju rado su se uključila brojna poznata lica hrvatske estrade i sporta koji su se sudjelovanjem u snimanju videospota odlučili pomoći slijepim i slabovidnim korisnicima u ostvarivanju bolje kvalitete života.