HEBRANG PORUČIO:

'Mesić je uništio ponos hrvatskih građana'

01.12.2009 u 19:44

Bionic
Reading

'Predsjednik Mesić imao je puno dobrih poteza, posebice u postizanju visokog međunarodnog rejtinga Hrvatske, njezina ulaska u Vijeće sigurnosti UN te u uspostavljanju dobrih odnosa sa zemljama regije, no nažalost on će ipak u povijesti ostati zabilježen kao predsjednik koji je uništio državotvorni ponos svih građana Hrvatske', kazao je na večerašnjoj konferenciji za novinare u Požegi dr. Andrija Hebrang, predsjednički kandidat HDZ-a

Učinio je to na taj način, objasnio je Hebrang što je kritizirao svoga prethodnika te o njemu pričao viceve.

'Nezamislivo je i nedopustivo da jedan predsjednik priča viceve o svome prethodniku, a zbog čega nam se smijala cijela Europa. Tu nam je rejting spušten na vrlo niske grane. Bio je vrlo nekorektan prema braniteljima uvijek ističući samo njihove pogreške, kojih je bilo, ali ne i zasluge. Nikada se nije pojavljivao na susretima branitelja. Predsjednik nikada ne smije pred stranim političarima iznositi negativnosti o svojoj zemlji', kazao je Hebrang.

O postojanju tzv. kompromitirajućih biografija predsjedničkih kandidata Hebrang je rekao da odmah potpisuje da ih se objavi, jer nema repova, ni ljubavnih ni financijskih. Dodao je u stranci nudio da se provedu unutarstranački izbori o predsjedničkom kandidatu kako bi ispali ozbiljna stranka, ali da su to i Vidošević i Primorac odbili te da je potonji na sjednici predsjedništva stranke rekao da se on neće kandidirati.

'Cilj njihove kandidature je da se razdrobe glasovi desnice kako bi u drugi krug ušla dva ljevičara, Bandić i Josipović te da se na Pantovčaku nastavi dominaciji ljevice. Naime, nitko me ne može uvjeriti da Vidošević i Primorac misle da mogu postati predsjednici države', objasnio je Hebrang.

Na pitanje o anketama Hebrang je kazao da u njih ne vjeruje ni malo dijete. Dodao je da je nemoguće da mu ankete daju samo sedam posto glasova, ako se zna da je prikupio samo 140.000 potpisa što je 10 posto glasova.

'Ankete su sredstvo političke borbe koje su kod nas došle do razine humoreske. Neke zemlje EU koju imaju dulju praksu demokracije su već davno zakonom zabranile ankete mjesec dana prije izbora', dodao je Hebrang.