SUKOB U VRGORCU

HDZ zatražio ostavku Mostova gradonačelnika

22.12.2016 u 10:13

Bionic
Reading

Vrgorački HDZ u četvrtak je zatražio od gradonačelnika Ante Pranića da podnese ostavku, prozivajući ga da je Tonija Grljušića imenovao direktorom komunalne tvrtke "Gradska čistoća i usluge" iako je znao da je prijavljen za krađu i davanje lažnog identiteta, dok je vrgorački Most, uz čiju je pomoć Pranić lani došao na čelo grada, nazvao "kriminalnom organizacijom"

"Vrgorački Most je kriminalna organizacija, tražimo trenutnu ostavku Tonija Grljušića i gradonačelnika Pranića jer je bio upoznat s kaznenim prijavama protiv Grljušića i unatoč tome ga je imenovao za ravnatelja gradskog poduzeća", navode iz vrgoračkog HDZ-a.

U priopćenju su reagirali na napise u Slobodnoj Dalmaciji, koja je pod naslovom "Vozio pijan, ukrao i postao direktor" objavila kako je Toni Grljušić u prošlosti imao problema s policijom, koja mu je 2009. kao vozaču alkotestom izmjerila 1,13 promila, a on joj se predstavio lažnim imenom pa je priveden i prekršajno prijavljen. Kazneno je, pak, piše taj list, prijavljen lani u svibnju zbog krađe pikado aparata. Vožnju u alkoholiziranom stanju Grljušić je sa Slobodnu Dalmaciju pravdao neslanom šalom zbog koje se pokajao, dok je za prijavu za krađu rekao kako je riječ o nesporazumu.


HDZ-u ističu kako ni u jednom normalnom gradu osoba koja je davala lažni identitet i prijavljena je za tešku krađu ne može upravljati gradskim poduzećem i njegovim milijunskim proračunom, zbog čega traže ostavku Grljušića, ali i gradonačelnika Pranića za kojega tvrde da je spomenute nezakonitosti svoga suradnika pokušavao sakriti od javnosti

"Ovo je poznati moral Mosta koji kod političkih protivnika vidi trun u oku, ali kod sebe ne vidi gromadu. Također, ovaj slučaj potvrđuje političku platformu pod kojom djeluje Most u Vrgorcu, ali i na razini Hrvatske, a ona se svodi na to da se reagira tek kada mediji otkriju prljavštine u njihovim redovima. A što se tiče prljavštine u redovima Mosta, nje je već toliko da ovu nakupinu slobodno možemo nazvati - kriminalna organizacija", navode u priopćenju.

Kažu i kako je zahvaljujući Mostu jedino u Vrgorcu normalno da zamjenik gradonačelnika na svojoj adresi ima fiktivno prijavljene birače, a javno progoni te iste fiktivne birače, da zamjenik gradonačelnika, nositeljica liste za Gradsko vijeće i sam gradonačelnik ne plaćaju komunalnu naknadu, "a ovrše pola grada zbog iste".

Jedino je u Vrgorcu, dodaju, normalno da gradonačelnik "u lice laže Gradskom vijeću" kako nije dao službeni automobil grada na upravljanje prijatelju, te nastavi lagati iako su ga demantirale snimke kamera s naplatnih postaja, da gradonačelnik vlastitog oca imenuje u odbore, da direktor Gradske čistoće postane osoba prijavljena zbog lopovluka i davanja lažnog identiteta.

"A jedino u Mostu je normalno da se koristi represivni aparat policije kako bi se spriječilo kritiziranje od strane političkih protivnika i zastrašili isti. To je ta poznata politička dosljednost Mosta, kako u Vrgorcu, tako i na državnoj razini", zaključuje u priopćenju predsjednik vrgoračkog HDZ-a Željko Primorac