Hrvatska NJEMAČKO-HRVATSKI ODNOSI

Kerum u posjet primio Fishera

  • Autor: L. N.
  • 1.12.2009 16:15:48
  • 1.12.2009 15:14:42

Njemački veleposlanik Bernd Fisher boravio je danas u Splitu u službenom posjetu i tom prigodom ga je u zgradi Banovine ugostio gradonačelnik Željko Kerum

Kerum je Fisheru izložio perspektive i aktualne probleme Splita i regije. Ukazao je prije svega na činjenicu da je zbog krize i recesije zaustavljeno dosta projekata i financiranje banaka.

Posebno teška situacija je u investiranju u nove hotele visoke kvalitete koji su, po riječima Željka Keruma, neophodni za daljnji razvoj turizma u ovom dijelu Dalmacije. U hotelijerstvu se investirani novac sporo oplođuje i donosi profit investitoru, zaključio je na kraju splitski gradonačelnik. U tom smislu je izrazio nadu da će bogata Njemačka prepoznati svoj interes, pomoći i doprinijeti razvoju turizma u Splitu.

Nisam znao da je Njemačka bogata, replicirao je Bernd Fisher. I mi smo pametni i bogati, zato smo i proživjeli teške povijesne nedaće i iskušenja, dodao je u šali Kerum. Njemački veleposlanik je zahvalio na dobrodošlici i iskoristio priliku da pohvali rad počasnog konzula Vice Dodiga na unapređenju dobrih odnosa Hrvatske i njegove zemlje te Splita i Berlina, odnosno berlinskog kotara Charlottenburga.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još