MILORAD PUPOVAC

'Krajnje je vrijeme da se antifašistima garantiraju sigurnost i mir'

17.12.2016 u 12:03

Bionic
Reading

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i saborski zastupnik SDSS-a, izrazio je očekivanje da će se kampanja Autohtone hrvatske stranke prava zaustaviti i da se takve skupine i stranke ne toleriraju, prenosi B92

Poručio da je krajnje vrijeme da se sigurnost i mir garantiraju antifašistima i borcima za dostojanstvo žrtava u Jasenovcu. Pupovac je za beogradske Novosti rekao da je SNV informirao nadležne u Hrvatskoj o prijetnjama Autohtone hrvatske stranke prava, koja je u subotu zakazala prosvjed ispred prostorija njegova SNV-a.

'To predstavlja ozbiljnu prijetnju za naš rad i sigurnost', istaknuo je Pupovac, dodavši da je u petak razgovarao s potpredsjednicom Vlade i šefom diplomacije Davorom Ivom Stierom i obavijestio ga o ozbiljnim teškoćama s kojima se suočavaju on i njegova stranka.

Predsjednik SNV-a očekuje da 'reagiraju svi koji žele da zaštite Ustav Hrvatske, vrijednosti Europe kao što su antifašizam, zaštita žrtava zločinačkih režima i manjinskih prava'.

Pupovac se posljednjih dana našao na meti snažne ekstremističke kampanje zato što je kritizirao postavljanje ploče s ustaškim simbolima u Jasenovcu, podsjeća beogradski dnevnik.