PREDSJEDNICA URUČILA ČEK

Kanadski Hrvati donirali više od milijun kuna za vodotoranj

09.12.2016 u 18:24

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u petak vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi ček na više od milijun kuna koje su za obnovu vukovarskog Vodotornja prikupili hrvatski iseljenici u Kanadi te je poručila kako je Vodotoranj simbol hrvatske opstojnosti, prkosa i zajedništva te vjere u državu i narod

"Želim da Vodotoranj i ostane simbol zajedništva nas u Hrvatskoj, da se prestanemo dijeliti po ideološkim pitanjima i da isto tako bude simbol zajedništva između iseljene i domovinske Hrvatske i bude kao jamac mladima da ostaju u Hrvatskoj kao i jamac iseljeništvu da se ne samo vraćaju u Hrvatsku, nego i ulažu u svoju domovinu", poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Po riječima vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave, do sada je za obnovu vukovarskog Vodotornja prikupljeno više od 13 milijuna kuna


"Idući tjedan očekujemo raspisivanje natječaja za javnu nabavu putem kojeg ćemo i odabrati izvođača radova. Mi smo, zahvaljujući financijskim sredstvima koja nam je odobrila Vlada, zatvorili financijsku konstrukciju. Novac toliko nije važan koliko silan odaziv građana i ostalih sudionika koji su se uključili u projekt", istaknuo je Penava.

Iseljenik Ivan Grbešić iz Kanade pozvao je sve hrvatske iseljenike da se okupe i pokažu zajedništvo i pomognu da se Vodotoranj obnovi.

Hrvatska predsjednica sastat će se u Vukovaru i s članovima Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske, koji u petak i subotu održavaju sjednicu u tome gradu, te će im održati prigodan govor.