PROTRESENI GRADONAČELNIK

Baldasar: Split je spreman i za novi potres

09.12.2016 u 17:11

  • +11

Potres u Splitu

Izvor: Cropix / Autor: Vojin Bašić / Hajdučke vijesti / Damir Petranović

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar za N1 je komentirao potres snage 4,6 stupnjeva koji je u petak snage pogodio splitsko područje. Epicentar potresa bio je u kaštelanskom zaljevu

Objasnio je gdje je bio u trenutku potresa.

Bili smo s malom delegacijom u posjetu islamskom medžlisu. Kako se to nalazi na prizemnom dijelu, bilo je poprilično neugodno. Prvo tutnjava i potom neugodno. Stupili smo u kontakt sa svim odgovornim službama i vidjeli smo da nema nikakvih problema, nije bilo većih oštećenja, ima manjih napuknuća i oštećenja, ali značajnih nema. Već je riješeno sve što treba biti riješeno. Vatrogasci su išli u visoke zgrade, oslobađali ljude koji su zapeli u liftovima, sve protiče u redu', rekao je Baldasar.

456002,455899 ,454620,454145
Naveo je da potres nije načinio veću materijalnu štetu.

'Imamo izvještaje o načinjenoj šteti, ali radi se o napuknućima, nema velikih šteta. Mi smo preporučili ravnateljima osnovnih škola da ipak ne održe nastavu iz predostrožnosti, ali oni će odlučiti. Ja sam zgradu Uprave grada pustio kući', rekao je Baldasar.

Splitski gradonačelnik istaknuo je da će vjerojatno trebati dva dana da se doznaju sve ključne informacije i detalji o potresu.

'Nije bilo ništa strašno. Čuo sam za ulegnuća, nije to ništa strašno, nema nikakvih posebnih šteta, cijevi nisu napukle, i odmah ćemo ići u sanaciju. Potres je neugodan, opak, ali nadamo se da se neće ponoviti. Ni najveći seizmolozi ni vulkanolozi ne mogu predvidjeti potres, ali mislimo da neće biti problema',istaknuo je Baldasar, dodavši da su službe i bolnice spremne, u slučaju da se potres ponovi.

Našalio se da će lokalni izbori biti potres golemih seizmičkih razmjera. Kad je konkurencija u pitanju, ima samo jednu poruku.

'Ja svima želim dobrodošlicu. Bit će jedna normalna kampanja, znači Richterovih 8. Neka najbolji pobijedi, građani će odlučiti', rekao je Baldasar, istaknuvši da mu je najveći konkurent na predstojećim lokalnim izborima - priroda.

'Prirodi se ne treba zamjeriti', rekao je Baldasar.