MARIO MARJANOVIĆ

Raskrinkao mutno zapošljavanje u HEP-u pa nam otkrio motive

09.12.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Mario Marjanović, direktor Pogona posebne toplane u HEP-u, za tportal je objasnio svoje motive zbog kojih je javnosti podastro snimku koja dokazuje da je direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek, koji je u međuvremenu podnio ostavku, pokušao namjestiti natječaj za posao nećaku predsjednika Uprave HEP-a

Pitamo ga kako komentira činjenicu da je Martinek, nakon objave spornog razgovora u kojem Marjanović odbija malverzacije pri zapošljavanju, podnio ostavku. 'Cilj moje prijave nije bio ići protiv nekoga osobno. Motivi kojima sam se vodio isključivo su etičke prirode', kaže nam Marjanović

Hoće li nakon ovoga dobiti otkaz, biti degradiran, a možda i unaprijeđen, njega ne brine. Kaže, s pozicijom se ne rađamo. 'Pozicija mi nije nešto zbog čega bih se zabrinjavao. Pozicije su prolazne prirode i to mi nije motiv o kojem razmišljam', dodaje. Priznaje da se i dalje vidi u HEP-u, no nakon objave 'dugoročno to nije ugodno, ali je i na to bio spreman'.


Kaže da niti Martineka, ali niti hrvatskog branitelja koji je imao prednost pri zapošljavanju na poziciju na koju je trebao biti uguran nećak šefa Uprave HEP-a, ne poznaje osobno. Napominje da mu je ovo prva takva situacija i da bi volio da do svega nije došlo. Puštanje priče u medije, priznaje, bilo je svjesno, a na taj se način želio zaštititi.

Na razgovoru u Upravi još nije bio, a većina kolega danas je, kada je došao na posao, reagirala pozitivno

Podsjetimo, Marjanović u prijavi tvrdi da je njegov nadređeni Ivica Martinek od njega tražio da zaposli nećaka predsjednika Uprave HEP-a Perice Jukića, iako se na natječaj za radno mjesto električara javio, i zadovoljio sve uvjete, i nezaposleni hrvatski branitelj, a koji ima prednost sukladno Zakonu o braniteljima. Martinek je od Marjanovića tražio da odgovore na pitanja koja postavljaju prilikom razgovora za posao unaprijed da nećaku šefa Uprave kako bi time automatski bio u boljoj poziciji.