ZATVORENI DIO SJEDNICE

Vlada opet obavila seriju imenovanja

08.12.2016 u 16:49

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike Matiju Tvrtka Drmića, te je na tu dužnost imenovana Elizabeta Kos, priopćeno je iz Vlade

Istovremeno, Elizabeta Kos razriješena je dužnosti pomoćnice ministra poljoprivrede.

Mate Ribičić imenovan je pomoćnikom ministra uprave.

Državnom službeniku Petru Baraću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva obrane, s danom 20. prosinca 2016. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva obrane, a najduže do šest mjeseci.

Državnom službeniku Goranu Kolariću povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan glavnim tajnikom Ministarstva znanosti i obrazovanja, na razdoblje od četiri godine.

Razriješeni su predsjednik i članovi Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe Zdravko Marić, Bernardica Juretić, Tomislav Panenić i Zlatko Hasanbegović. Predsjednikom je ponovo imenovan Zdravko Marić, a članicama Nada Murganić, Martina Dalić i Nina Obuljen Koržinek.

Željko Tufekčić imenovan je zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Agenciji za multilateralne garancije i investicije, Europskoj banci za obnovu i razvoj i Inter-američkoj banci za razvoj.

Igor Rađenović
razriješen je, a Željko Tufekčić imenovan predstavnikom Republike Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe (CEB).

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet, Igor Butorac, Zorica Lučić, Ksenija Koščević-Čuvalo, Hrvoje Radovanić i Radoslav Barišić.

Novim predsjednikom imenovan je Branimir Belančić-Farkaš, a članovima Ksenija Koščević-Čuvalo, Melita Štrbić, Hrvoje Radovanić i Nikolina Klaić, kao predstavnici ministarstva nadležnog za poslove pomorstva, od kojih je jedan predsjednik Vijeća, predstavnici ministarstva nadležnog za poslove financija i predstavnici ministarstva nadležnog za poslove razvoja otoka.