VREMENSKA PROGNOZA

Uporna magla i zubato sunce: Smrzavat ćete se i za vikend

08.12.2016 u 10:07

Bionic
Reading

Vrijeme koje nas je pratilo tijekom tjedna nastavit će se i u vikendu koji dolazi. Suho i stabilno, ali i vrlo hladno vrijeme s jutarnjom maglom nastavit će se, prema trenutnim prognozama, i idući tjedan

U petak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, ponegdje i umjerenu naoblaku. U nizinama unutrašnjosti moguća je jutarnja magla ili niska naoblaka, mjestimice i veći dio prijepodneva. Magle ili sumaglice ponegdje može biti i na Jadranu. U unutrašnjosti će vjetar biti slab ili tiho, a na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -5 do 0, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano uz malu naoblaku. U nizinama unutrašnjosti moguća je jutarnja magla ili niska naoblaka. U unutrašnjosti će vjetar biti slab ili tiho, a na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -6 do -1, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U nedjelju će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno i umjerenu naoblaku. Tek ponegdje, uz više oblaka, moguća je pokoja kap kiše. U unutrašnjosti će vjetar biti slab ili tiho, a na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak. Tijekom noći sjeverozapadnjak će okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -2 do 2, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 10 do 14, a na Jadranu od 13 do 17°C.

U ponedjeljak prijepodne djelomice, a poslijepodne i pretežno sunčano. Puhat će slab sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 4, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 18°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, i u nastavku tjedna nastavit će se period stabilnog vremena.