NOVA METODA

Predsjednica dijeli autogram karte kao pop zvijezda iz Brava

07.12.2016 u 19:30

Bionic
Reading

Kolindi Grabar Kitarović dojadilo je ispisivati silne autograme pa je izdala autogram karte. Sličice s njezinim likom i tiskanim potpisom dobila su tako jučer djeca u dubrovačkom dječjem vrtiću

Autogram karte završile su u dječjim rukama sa 'spornom' čokoladom srpske tvornice Pionir, o čemu smo ranije pisali. Poznato je to da je predsjednica iznimno popularna među djecom, a tijekom svojih putovanja po Hrvatskoj ne propušta posjetiti barem jednu školu ili vrtić.

Tako je bilo i u utorak u Dubrovniku. Stručnjak za političku komunikaciju Krešimir Macan za tportal kaže kako to do sada nije vidio, no da Kolinda Grabar Kitarović očito pomiče granice.


'Svi mi koji se sjećamo časopisa Bravo bili smo ludi za autogram kartama pop zvijezda. Ona sebe smatra pop zvijezdom i tako se ponaša', kaže nam Macan. To ga doduše ne čudi jer je, kaže, riječ o trendu estradizacije politike.

Na pitanje nisu li takvi promidžbeni potezi normalni u izbornim kampanjama, a ne izvan njih, Macan kaže da je predsjednica u stalnoj kampanji. I to za rejtingom. Naime, otkako je sjela na čelo države, rejting najpopularnije političarke iz mjeseca u mjesec se urušavao, uz blage pomake gore u posljednjem istraživanju. No Macan misli da joj nikako ne paše to da je premijer Andrej Plenković popularniji od nje.

Kaže da predsjednica uživa iznimnu popularnost među svojim biračima. 'Njima je ona zvijezda. Možda nije primjereno za predsjednicu da se ponaša kao estradna zvijezda, no ona pomiče granice', misli Macan.

Ipak, nedvojbeno je to da je predsjednica pravi hit među djecom, no ona ne mogu sudjelovati u istraživanju o popularnosti političara.

Macan priznaje da je upoznavanje s predsjednicom djeci događaj dana te kako može, što se njega tiče, obići svaku školu u Hrvatskoj. 'Ipak, bilo bi korisnije da se djeca bolje obrazuju, da predsjednica pokrene kurikularnu reformu ili da svakoj školi pokloni robota', zaključuje.