ODGOVOR KOLEGI IZ BIH

Šprajc brani predsjednicu: Duhovit kao stećak, fin kao Trump

07.12.2016 u 08:31

Bionic
Reading

Nakon što je popularni bosanski TV voditelj Senad Hadžifejzović izvrijeđao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, Zoran Šprajc sinoć je u emisiji RTL Direkt stao u njezinu obranu

Šprajc je najprije pustio izjavu o Grabar Kitarović svog kolege s bosanskog Face TV-a kojeg je iziritirala izjava predsjednice RH da je islam u BiH postao radikalniji.

'Nema što, voditelj i pjesnik duhovit kao stećak, fin kao Trump. Pa kad se drugi put požalite na loš humor u emisiji, kojeg nekad stvarno ima, sjetite se kakav humor moraju gledati Bosanci, inače čuveni po humoru na svoj račun, ali kako ni Bosna nije što je nekad bila, što bi humor bio', poručio je Šprajc.


Zaključio je i kako željno iščekuje 'kakvim će seksizmom ovaj vrckavi vjeroučitelj počastiti Angelu Merkel koja se na stranačkom kongresu u Essenu založila za zabranu nošenja burki'.

Sinoćnji RTL Direkt možete pogledati ovdje

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedavnom intervjuu za Defense News naglasila je da je nestabilnost Bosne i Hercegovine najveća sigurnosna prijetnja Hrvatskoj u susjedstvu. Kao prijetnju istaknula je i vjerski radikalizam, odnosno porast pojave radikalnog islama u državi.

Islam koji smo poznavali u BiH se mijenja, postaje radikalniji, posebno u seoskim područjima, mijenja se način života, čak i izgled ljudi u smislu odijevanja i ponašanja i mnogo rigidnije interpretacije vrijednosti islama', rekla je, između ostaloga, Grabar Kitarović.

Njezine izjave zasmetale su BiH voditelju i vlasniku Face TV-a Senadu Hadžifejzoviću, koji je hrvatskoj predsjednici poručio da treba poduke iz vjeronauka.

‘Drugarice predsjednice, osoba može, ali ne može religija postati radikalna. Tumačenja vjera su vam banalna, ne pristaje vam biti manijakalna ni antiklerikalna. Greška vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna. Vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, naša stanja prema vama su veoma emocionalna', kazao je u TV komentaru Hadžifejzović.