PLOČA U JASENOVCU

Bauk razotkrio Stierovu laž i odlučio ga ismijati s dva pitanja

06.12.2016 u 20:02

Bionic
Reading

Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a, nakon jučerašnje izjave ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera koji je izjavio da je natpis 'Za dom spremni' na spomeniku u Jasenovcu dio grba udruge koja je registrirana za vrijeme vlade Ivice Račana, objavio je na Facebooku kako ministar zbog te izjave 'neće proći lišo'

'Statut Udruge bojovnika HOS-a i kasnije statut Udruge dragovoljaca HOS-a, i jedno i drugo, odobreno je za vrijeme vlade Ivice Račana', kazao je jučer Steir.

Bauk je uz nekoliko klikova mišem u registru Udruga pronašao da je UDHOS Grada Zagreba, koja je postavila ploču u Jasenovcu, osnovana u studenom 1998., a u nj je upisana u prosincu te godine. Stierova Udruga bojovnika HOS-a osnovana je 2000. godine i u registar upisana 2001., ali ona nije postavila ploču u Jasenovcu.

Stoga je Bauk odlučio Stieru postaviti dva cinična pitanja.

'Ako je Stier mislio proći lišo zbog jučerašnje izjave, prevario se. Njemu ide najlakše pitanje', napisao je Bauk.

Bauk je Stiera odlučio pitati zna li tko je bio hrvatski premijer 1998. godine – osoba lijevo ili desno na fotografiji? Na fotografijama su Zlatko Mateša i Ivica Račan (op. a). Drugo pitanje je tko je Ivica Račan na fotografiji – osoba lijevo ili desno.