PALA OSTAVKA

Ivan Klarin više nije šef SDP-a Šibensko-kninske županije

04.12.2016 u 19:28

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin koji na subotnjoj Izbornoj konvenciji nije izabran u najviša tijela stranke, Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a, izvijestio je u nedjelju da podni ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije

’Danas podnosim svoju ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije nakon neizbora u najviša tijela stranke. Ostavku podnosim iz razloga nepovjerenja novog stranačkog rukovodstva bez kojeg dalje, pogotovo u sljedećoj godini, kada se održavaju redovni lokalni izbori ne mogu preuzeti odgovornost za obavljanje tako odgovorne funkcije na lokalnoj razini u županiji koja nije nimalo laka za političko djelovanje na platformi SDP-a. Svoje daljnje političko djelovanje nastavit ću još jače usmjeravati na svoj prvi prioritet, vođenje Općine Tisno, a na nacionalnoj razini kao saborski zastupnik SDP-a’, stoji u Klarinovom priopćenju koje je poslao sa službenog maila načelnika Općine Tisno, a ne kroz stranačka tijela.

Napomenuo je da će svoje djelovanje nastaviti u SDP-u, te je zahvalio velikoj većini članica i članova SDP-a Šibensko-kninske županije na podršci.

Klarin navodi da su potpredsjednici SDP-a Šibenskokninske županije od jučer najbliži suradnici novoizabranog predsjednika Davora Bernardića te kako vjeruje da će ‘u dobroj vjeri i uspješno uz pomoć nacionalnog SDP-a nastaviti voditi Šibensko-kninsku županijsku organizaciju SDP-a’.

Klarin se kandidirao za Predsjedništvo u koje nije ušao, a za mjesto u Glavnom odboru nije se ni kandidirao.