KAŽU DA JE UŠTEDA

Oko 80 SDP-ovih delegata spavalo u luksuznom Westinu

03.12.2016 u 15:41

Bionic
Reading

Oko 80 osječko-baranjskih SDP-ovaca noćas je prespavalo u hotelu Westin, jednom od najluksuznijih zagrebačkih hotela. Takav potez socijal-demokrata neki su odmah dočekali na nož, no glavni tajnik stranke Igor Dragovan uvjerava da se radi o uštedi

'SDP ima već dugi niz godina poslovni ugovor s hotelijerskom tvrtkom gospodina Leke, a stoga i popust na hotelski smještaj u zagrebačkim hotelima Westin, Sheraton, Panorama i International. Ne vidim zbog čega se diže tolika buka jer naši delegati su u Lekinim hotelima spavali i za prijašnjih stranačkih konvencija', rekao je za tportal Igor Dragovan

U SDP-u neslužbeno doznajemo kako je cijena, primjerice, za noćenje s doručkom u jednom od navedenih hotela, SDP platio oko 270 kuna. Kao što su stranački ljudi potvrdili na početku kampanje, na cijelu kampanju bit će utrošeno oko milijun kuna, a jedan od troškova je i smještaj u hotelu za delegate.

Podsjetimo, u travnju je također održana izborna konvencija, ali u Domu sportova, i tada je najveći broj delegata spavao u obližnjem hotelu Panorama.

Anđelko Leko, jedan od vodećih hrvatskih hotelijera, u većinskom vlasništvu ima ukupno osam hotela u Zagrebu i Dubrovniku. Vrijednost njegove imovine procijenjena je na 464 milijuna kuna, što ga svrstava na sedmo mjesto najbogatijih poduzetnika na listi hrvatskog izdanja časopisa Forbes.

Zanimljivo je da je Leko simpatizer HDZ-a. Svojevremeno je bio najizdašniji financijer stranke, a u posljednje vrijeme više se ne ističe novčanim donacijama.