PUSIĆ I MIKŠIĆ NEZADUŽENI

Vidošević u kreditu pola milijuna eura

Bionic
Reading

Predsjednički kandidati koji će na kampanju potrošiti milijunske iznose, većinom novac donatora, zatim političkih stranaka te vlastitu ušteđevinu, kao ni većina građana, nisu imuni na kreditna zaduženja

Donedavno prvi 'gospodarstvenik' države Nadan Vidošević, od šest predsjedničkih kandidata koji su odgovorili na upit o iznosu njihova kredita, sa 500 tisuća eura kredita za dionice Kraša uvjerljivo drži prvo mjesto.

HDZ-ov Andrija Hebrang nešto je mirniji s iznosom od 90 tisuća eura, dok se zaduženje bivšeg Sanaderovog ministra Dragana Primorca odnosi na suprugin stan i automobil.

Damir Kajin postat će vlasnik automobila kad otplati još deset tisuća kuna, a predsjednička plaća dobro bi mu došla da riješi još jedan dug banci u iznosu od sto tisuća kuna.

Vesna Pusić među rijetkim je predsjedničkim kandidatima koji nemaju nikakav kredit, baš kao i Boris Mikšić koji je pet vila u SAD-u, stan na Zelengaju i imanje u Belom Manastiru kupio iz vlastite štednje.

Mikšić je gotovinom platio i 15 automobila, od toga dva Rolls Roycea, Mercedesa, Ferraria, Jaguara te tri jahte.

Svi kandidati koji su sudjelovali u anketi, osim Borisa Mikšića, potvrdili su da bi bili jamac za kredit članovima svojih obitelji, bliskim prijateljima i osobama od povjerenja. Mikšić kaže da zbog loših iskustava iz prošlosti nema namjeru biti jamac.

Dragan Primorac zapitao se: 'Zar im treba kredit?' na pitanje bi li bio jamac nekom od svojih predsjedničkih protukandidata, Nadan Vidošević spreman je uskočiti ako se netko od konkurenata nađe u nevolji, dok Damir Kajin smatra da nikome od pretendenata na predsjedničku fotelju ne treba financijska pomoć, iako je već jednom pomogao stranačkom kolegi, Ivanu Jakovčiću.

Andrija Hebrang ne može odgovoriti na takvo pitanje jer mu se nitko nije ni obratio za pomoć, a Vesna Pusić smatra da to nije tip odnosa koji čovjek ima s protukandidatima.