BDIJENJE ZA OŽIVLJENJE

Studenti sa svijećama ispred Ministarstva

27.11.2009 u 22:11

Bionic
Reading

Stotinjak studenata zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, koji već četiri dana blokiraju nastavu, održali su u petak navečer simboličnu prosvjednu akciju pred zgradom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pod nazivom 'Bdijenje za oživljenje'

Studenti su uz upaljene svijeće poslali poruku prosvjetnim vlastima da treba "oživjeti ideju" o financiranju visokoškolskog obrazovanja iz državnog proračuna.

Večerašnja akcija, održana ispred zatvorenih vrata ministarstva i u komornoj atmosferi, svojim su dolaskom poduprli i studenti Filozofskog fakulteta.

Kako su najavili organizatori večerašnje akcije, to je samo najava većeg prosvjeda koji bi se trebao održati u utorak na istome mjestu. Na taj će prosvjed pozvati sve studente u blokadi, ali i one koji to nisu, kako bi upozorili da treba ukinuti školarinu, participacije, upisnine i druge vrste plaćanja studija. Tvrde da je za financiranje visokoškolskog obrazovanja potrebno 300 do 500 milijuna kuna.

Studenti Fakulteta političkih znanosti nastavu blokiraju četiri dana, a Filozofski fakultet blokiran je peti dan iako je vijeće tog fakulteta studente jučer pozvalo na prekid blokade.