ŠOU U DRENOVCIMA

Poreznici upali na svadbu i pročešljali tamburaše

Bionic
Reading

Mirko i Sanja Mesec neće svoje vjenčanje, poput ostalih mladih parova, pamtiti po zabavi i veselju, nego po nepozvanim gostima koji su im ga pokvarili

Nekoliko minuta nakon ponoći, dok su se mladenci i svatovi, njih 600-tinjak, zabavljali, u dvoranu u Drenovcima kraj Vinkovaca banuli su inspektori Ministarstva financija i Porezne uprave iz Vinkovaca, a u pratnji su im bili policajci. Upravo tada svatovi su darivali mladence, a upad poreznika sve je prekinuo. Najviše su bili šokirani roditelji mladoženje, piše Večernji list

– U trenutku kad su inspektori uletjeli sa značkama, kao u filmovima, htjela sam u zemlju propasti. Bili smo poniženi. Došlo mi je da se, iako volim svoju državu više od onih koji su pokvarili slavlje naše djece, odselim iz Hrvatske! Žalosno je da će se svadba pamtiti po toj neugodnoj epizodi – kroz suze je ispričala majka mladoženje Ljuba Mesec.

Ogorčenje događajem koji je zasjenio slavlje njegova sina nije krio ni otac Antun. Inspektori su među svatovima bili i duže od sata, ali nisu, pričaju roditelji mladoženje, kontrolirali uredne dozvole vlasnika objekta s kojima su Meseci imali uredan ugovor. Na meti inspektora bili su glazbenici, od kojih su tražili potvrdu da plaćaju naknadu ZAMP-u, a od snimatelja obrtnice.

Čak su išli tako daleko da su od susjeda, prijatelja i rodbine obitelji Mesec, koji su rodbini i prijateljima te večeri pomagali u podjeli hrane i pića, zahtijevali da im pokažu ugovore o djelu! – Razumio bih da je na svadbu došla sanitarna inspekcija i kontrolirala hranu koja se poslužuje, ali porezna inspekcija… To mi zaista nije jasno. I tako pokvariti vjenčanje svima – zgranut je Antun Mesec.

– Ako su željeli provjeriti dokumentaciju, mogli su to učiniti bilo koji drugi dan. Nije bilo potrebe da onako upadaju i unište nam slavlje. Kad su napokon otišli, ništa nije moglo oraspoložiti svatove – tvrde Mesecovi. Nisu željeli komentirati špekulacije da je inspekciju poslao vlasnik konkurentske dvorane. Sve je to, ističu, nevažno, osim činjenice da je to prvi put da inspektori s policajcima upadaju na svadbu i kontroliraju. No, za voditelja vinkovačke porezne uprave Željka Galića u postupku njegovih inspektora nema ništa neuobičajeno.

– Radilo se o redovitom postupanju u opisu radnih mjesta naših djelatnika. Ne vidim ništa čudno ni u tome što su radili poslije ponoći i vikendom, normalno je da se nadzor obavlja u vrijeme dok traje djelatnost koja se želi kontrolirati – kazao je hladno Galić.