IMENOVANJE USKORO

Među novim savjetnicima u Vladi je i Ante Gotovina

17.11.2016 u 15:34

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković imenovao je svoje savjetnike; troje ih je iz sustava državne službe, a četvrti Karlo Ressler bio je njegov asistent dok je Plenković bio eurozastupnik. General Ante Gotovina postao je posebni savjetnik ministra obrane Damira Krstičevića

Karlo Ressler jedan je od bližih Plenkovićevih suradnika, kada je riječ o njegovim asistentima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu i posinak je Vladimira Šeksa iz njegova drugog braka, piše Večernji list

Plenković je zadržao Tomislava Pokaza koji je bio zamjenik šefa kabineta bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću, pa je sada Plenkovićev savjetnik. Plenković je za savjetnice odabrao i dvije žene – Dubravku Vlašić-Pleše i Sonju Žerjav.

Uoči današnje sjednice Vlade u Vukovaru, premijer Andrej Plenković potpisao je rjšenje kojim se, kako doznaje Večernji list, general Ante Gotovina imenuje posebnim savjetnikom potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

D. Vlašić-Pleše dosad je bila načelnica Sektora za europsko pravo u Ministarstvu vanjskih poslova, a Sonja Žerjav načelnica Sektora za europske poslove i međunarodnu suradnju u Ministarstvu pravosuđa. Bila je i predstojnica Ureda SDP-ovu Ranku Ostojiću kada je bio potpredsjednik Vlade.

Savjetnici premijera neće biti državni dužnosnici nego državni službenici, a plaće bi im, ovisno o stažu, prirezu itd, trebalo biti od 11.000 do 12.000 kuna.