PISMO ZAPOVJEDNIKA IZ SPLITA

'Primorac nije dezerter, bio je u mojoj postrojbi'

27.11.2009 u 13:43

Bionic
Reading

Na optužbe predsjedničkog kandidata HDZ-a Andrije Hebranga da je njegov bivši stranački kolega Dragan Primorac dezerter reagirao je Vlado Bužančić, zapovjednik pričuvnog sastava antiterorističke postrojbe PU splitsko-dalmatinske od 1. rujna 1990. do 15. siječnja 1992. godine

On je poručio da je kandidat Dragan Primorac tijekom kolovoza i rujna 1990. godine bio član pričuvnog sastava antiterorističke postrojbe u Splitu koja je bila zadužena, među ostalim, i za poslove osiguranja predsjednika dr. Franje Tuđmana.

'Navedena postrojba je također u to vrijeme bila angažirana na osiguranju svih vitalnih objekata na području Županije splitsko-dalmatinske, kao i na blokadi svih vojnih objekata tzv. JNA', kaže Bužančić.

Naglašava da je 1990. Primorac u postrojbu pričuvnog sastava policije doveo sve prvotimce taekwondo kluba Kocunar, čiji je on bio predsjednik i trener, a od čijih je članova formirana spomenuta postrojba.

Kako se Primorac u postrojbu prijavio s bratom Damirom, Milan Kuzmanić, voditelj i koordinator za pričuvne postrojbe MUP-a, upozorio je Bužanića da dva brata nikako ne smiju biti u istoj postrojbi. 'U srpnju 1991. godine donio sam odluku da će u postrojbi ostati Damir Primorac, s time da je Draganu Primorcu prestao angažman u postrojbi 30. srpnja 1991. godine', stoji u Bužanićevom priopćenju.