TRAVEL AND LEISURE

Hrvatska proglašena najboljom svjetskom destinacijom 2016.

15.11.2016 u 08:52

Bionic
Reading

Na temelju najvećeg broja online glasova čitatelja poznati američki turistički magazin Travel and Leisure proglasio je danas Hrvatsku 'svjetskom destinacijom godine'. Laskavom titulom Hrvatska je iza sebe, s 28 posto glasova, ostavila Portugal i Pittsburgh

Krajem listopada i početkom studenog američki turistički magazin Travel and Leisure, koji ima oko pet milijuna čitatelja, pokrenuo je glasanje za svjetsku destinaciju godine. U nominaciji magazina za 2016. godinu bili su, među ostalima, Havaji, Pariz, NoviZeland, Island, Rio de Janeiro, ali i Hrvatska, koja je s 28 posto osvojila laskavu titulu. Četiri posto manje glasova dobio je Portugal, no i on je imao razloga za slavlje jer je proglašen destinacijom godine po izboru uredništva magazina. Naša je zemlja dobila ovo hvalevrijedno priznanje nakon Kube, lanjskog pobjednika po glasanju čitatelja.

U opisu Hrvatske, prema magazinu T + L, stoji kako je ona 'dragulj u kruni Mediterana' koji je ove godine bio jedno od najintrigantnijih mjesta za posjet. U tekstu se ističu ljepote Splita i Dubrovnika, a upravo je fotografija Dubrovnika cijelo vrijeme glasanja bila istaknuta na portalu, predstavljajući Hrvatsku. Zanimljivo je da nisu zaboravili spomenuti da je izboru Hrvatske zasigurno pogodovao i serijal 'Igra prijestolja', dijelom sniman upravo u Dubrovniku.

Osim ova dva grada, spominje se glavni grad Zagreb i njegova urbanost i bogata povijest, kao i Šibenik, Hvar, Mljet, Korčula te drugi otoci i nacionalni parkovi koji se preporučuju za posjet. Na svoje je došla i Istra jer se navodi kako ta regija ima odličnu ponudu agroturizma i vina, ali i dalmatinska obala, s odličnom ponudom raznovrsne dobre hrane, posebice domaćih sireva i maslinovih ulja.