STIGLA ZIMA

Snijeg zabijelio Sljeme i Gorski kotar

12.11.2016 u 12:05

  • +11

U Gorskom kotaru pao prvi ovosezonski snijeg

Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Bionic
Reading

Oblačno i kišovito te vjetrovito vrijeme očekuje nas u subotu. U gorskim područjima snijeg, a u nižim predjelima mjestimice susnježica, dok će u Dalmaciji biti pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće izraženijih

Poslijepodne i navečer postupan prestanak oborine i djelomično razvedravanje, najprije na Jadranu i u zapadnim područjima. U većem dijelu unutrašnjosti puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna bura, a u Dalmaciji i Slavoniji jugozapadnjak u okretanju na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka na kopnu od 3 do 8, u gorju od -2 do 3, a na Jadranu između 10 i 15 °C. Navečer osjetno zahladnjenje, osobito u unutrašnjosti.

Snijeg je u petak napadao u Gorskom kotaru te je uzrokovao probleme u prometu. Prema mjerenjima DHMZ-a, u sedam sati u subotu na Sljemenu je bilo 24 centimetra snijega, u Delnicama 18, na Risnjaku sedam, a Zavižanu 22 centimetra. Na vrhu Učke sinoć je zabilježeno 20-ak centimetara snijega, ali se snježna granica zadržava razmjerno visoko (iznad 900 metara nadmorske visine).