JEDNOGLASNA ODLUKA

Markota predložen za v.d.-a glavnog ravnatelja HRT-a

10.11.2016 u 10:34

Bionic
Reading

Blago Markota, rukovoditelj Arhiva i programskog gradiva HRT-a, kao što je tportal jučer i najavio, jednoglasno je predložen na saborskom Odboru za informatizaciju i medije za v.d.-a glavnog ravnatelja HRT-a

Markota je nakon Siniše Kovačića novo privremeno rješenje HDZ-a i Mosta te bi trebao biti na toj funkciji do izbora novog šefa Prisavlja. Sada još treba pričekati formalnu potvrdu Sabora na plenarnoj sjednici u petak, nakon čega može preuzeti dužnost.

Protiv njegova imenovanja nisu imali ništa ni u SDP-u, čiji su članovi Odbora, Bojan Glavašević i Nenad Stazić, ustvrdili kako je Markota najbolje rješenje u ovom trenutku, najavivši da će SDP na sjednici u petak dignuti ruku za njegov izbor.

Nadzorni odbor HRT-a jučer je najavio da će natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a biti raspisan do sredine prosinca. Kako je od tada pa do 15. siječnja saborska stanka, može se očekivati da bi novi šef Prisavlja mogao biti izabran tek nakon tog datuma.

Jasen Mesić
, predsjednik Odbora, najavio je da će uskoro biti sazvana i tematska sjednica u suradnji s MUP-om zbog prijetnji novinarima.

Prije nego što je postao šef Arhiva HRT-a u lipnju 2013. godine Markota je unazad petnaest godina bio projektni menadžer u Logistiki HRT-a, savjetnik glavnog ravnatelja HRT-a, kada je njime upravljao Vanja Sutlić, ravnatelj HTV-a te šef HRT-ova ugaslog Orfeja, šef marketinga HRT-a i financijski analitičar.