IMOVINSKA KARTICA

Život prije Sabora: Pernaru roditelji dali i posao i stan

08.11.2016 u 11:23

Bionic
Reading

Najveća zvijezda aktualnog saborskog saziva Ivan Pernar predao je svoju imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Ovaj zastupnik posjeduje stan od 62 kvadrata, a prije stupanja na dužnost radio je kod majke

Iako je Pernar u Sabor dospio kao član Živog zida, u imovinskoj je kartici pod rubriku 'stranačka pripadnost' naveo stranku Abeceda demokracije. Riječ je o stranci osnovanoj 1995., a objasnio je zašto je to napravio. Riječ je o revoltu jer je Živom zidu Ministarstvo uprave odbilo osnivanje stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić.

Ovaj viši medicinski tehničar, koji u Saboru prima plaću od 13.165 kuna neto, u svom vlasništvu ima stan od 62 kvadrata u zapadnom dijelu Zagreba. Stan koji je procijenjen na 700 tisuća kuna Pernaru su darovali roditelji.

A jedan od roditelja, točnije majka, navedena je i kao njegova bivša poslodavka. Naime, od listopada prošle godine pa sve do stupanja na dužnost saborskog zastupnika, Pernar je radio u ordinaciji opće medicine dr. Ljiljane Pernar u Klaićevoj u Zagrebu.


Koliku je plaću primao, nije poznato, no očito je uštedio jer je u izbornoj kampanji Živom zidu donirao izdašnih 15 tisuća kuna.

Ime Pernarove majke, koja je rodom iz Cavtata, povlačilo se prije nekoliko godina po medijima jer je bila osuđena zbog oštećenja zaštićenog spomenika kulture nulte kategorije na šest mjeseci zatvora, uvjetno na kušnju od pet godina. Bila je optužena da je 2003. rekonstruirala Palaču Ranjina u Cavtatu bez odobrenja Konzervatorskog odjela čime je navodno trajno oštetila spomenik kulture. No presuda je pala u vodu nakon što ju je zbog proceduralne pogreške ukinuo Županijski sud u Dubrovniku.

Pernar je u imovinskoj kartici naveo kako nije u braku, no da ima dijeteo čemu su mediji ranije i pisali. Naime, Pernar ima izvanbračnog 11-godišnjeg sina koji s majkom živi u Njemačkoj, a Pernar mu, kako je sam rekao, financijski pomaže koliko može.

Pernar, osim stana, nema ušteđevine, kredita ni automobil