ŠAMARALI SE BROJKAMA

Arsen Bauk opako spustio Branimiru Farkašu usred glavnog Dnevnika

05.11.2016 u 21:13

Bionic
Reading

Arsen Bauk, zastupnik SDP-a, gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a kod Branimira Farkaša, a razgovarali su u povodu subotnjih unutarstranačkih izbora u SDP-u. Osim uobičajenih pitanja o tome za kojeg se kandidata opredijelio i je li SDP-u potrebna promjena, jedno neuobičajeno, a provokativno pitanje voditelja inspiriralo je Bauka da mu vrati duplom mjerom

'U svim državama JI Europe postkomunističke stranke svedene su na tek nekoliko postotaka. Strahujete li da se to može dogoditi SDP-u?' pitao je Bauka Farkaš. 'Sad sam govorio o 33 posto i više (koliko je dobio SDP na izborima), a kako je vaše pitanje provokativno, bit će provokativan moj odgovor', rekao mu je Arsen Bauk te poentirao: 'Ja sam poprilično siguran da će postotak glasova koji dobije SDP na izborima biti veći od postotka gledanosti HTV-ova centralnog Dnevnika', odbrusio je uz smiješak Bauk.

Na pitanje je li SDP-u potreban kontinuitet ili promjena, Bauk je odgovorio: 'Otkad je Ivica Račan 1994. dignuo znak od 33 posto - SDP je na svakim izborima dobio tih 33 posto. Prema tome, neka kontinuitet bude 33 posto, a promjena sve ono prema 40 i 50 posto koliko ćemo osvojiti na idućim izborima.' Nije želio  reći tko je 'kandidat kontinuiteta'. Komentirajući visok rejting Andreja Plenkovića kazao je kako se radi o svojevrsnom 'medenom mjesecu' na kojemu su bili i Zoran Milanović, i Tihomir Orešković, i Ivo Sanader, i Jadranka Kosor u trenutku kad su postali premijeri.

'Nisam se opredijelio ni za jednog kandidata. Fetiš opredjeljivanja nije nešto što je nužno - vrijeme je da mi koji smo nešto viđeniji u stranci, slušamo članove', smatra Bauk. Komentirajući Tvrdnje Davora Bernardića da se protiv njega vodi prljava kampanja, kazao je da je ova kampanja puno mirnija od prošle te da bi bilo dobro da 'ove sitne čarke što prije prestanu'. 'Imamo osmero kandidata i pet sučeljavanja, a prošli put imali smo dvojicu kandidata i nije bilo sučeljavanja, što dokazuje da je atmosfera demokratična', dodao je Bauk.