'TREBALI SU PRIPREMITI PREMIJERA'

Matić zbog uhićenja u Orašju žestoko napao tajne službe

02.11.2016 u 12:58

Bionic
Reading

Dok su zbog uhićenja u Orašju Most i HDZ zatražili stanku u Saboru, SDP-ov Predrag Matić komentar je dao u saborskim hodnicima

Osvrnuvši se na prošlotjedni posjet Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini, Matić je napomenuo kako su tajne službe premijera morale pripremiti na ovo.

'Poslati predsjednika Vlade, a ne pripremiti ga na ovo!? Pa ovo je nešto što su tajne službe trebale znati, ali dok se oni bave time tko koga ševi, tko je s kim spavao, gdje tko zimuje, tko će se baviti još i takvim stvarima!' kazao je Matić.

Treba pratiti i tajming uhićenja, poručuje bivši ministar branitelja. 'Nadam se da su se svi složili s time da počinitelji trebaju biti kažnjeni, ali tajming je bitan. Samo dva dana prije Andrej Plenković bio je u posjetu BiH, a onda je uslijedila pljuska. Dakle, ljudi su uhićeni neposredno nakon posjeta, i pokazali su koliko im zapravo znači naš posjet. Mi sa Srbijom, vjerovali ili ne, imamo uređeno stanje, oko 45 presuda. Kada bi dvojica sjela i to pročistila, ostalo bi možda desetak onih koji imaju utemeljene slučajeve', kazao je Matić.

Smatra da se priča oko optužnica radi neselektivno. 'Sad se vraćamo onoj Milanovićevoj izjavi. S kim mi imamo tamo razgovarati? Plenković je, ako je htio posjetiti BiH, trebao ići isključivo u Sarajevo. A ako je išao u Mostar, mogao je i u Banju Luku. Mislim da je ovo revanš Plenkoviću jer nije bio u Banjoj Luci. Sve strane u ratnim sukobima imale su logore, činjeni su zločini, ali nitko nije odgovoran. Trebate obratiti pozornost na to da su svi, koji su do sada optuženi za ratne zločine, 'nevini'. To je nevjerojatna stvar! Ako si bio frajer pa činio zločine, silovao, budi onda frajer kad te uhite i reci da si to učinio', rekao je Matić.

Upitan od novinara i o djelovanju svoje, bivše Vlade, Matić je ironično poručio: 'Moram priznati, mi smo se uljuljkali, znate kad je SDP na vlasti, nema potjernica, uhićenja... Ali kad je HDZ na vlasti, to se događa! Malo smo se uspavali po tom pitanju. Da se našalim, imam informaciju da je šator već bio spreman u Vukovaru, plinske boce, sve, treba ga potegnuti dolje, ali netko je rekao da je HDZ na vlasti, pa su rekli Onda ništa, idemo kući!'